Op zaterdag 13 september en zondag 14 september 2014 staat ’t Lokaal Verhaal met een tent op het Beurspleintje in het kader van Kunsten in de Monumenten. Allebei de dagen is er een programma van 30 minuten dat steeds wordt herhaald tussen 13:00 en 17:00 uur. Kunsten in de Monumenten heeft als thema ‘Op reis’. Mooi aanknopingspunt voor ’t Lokaal Verhaal om iets te doen met filosofie. De filosoof Nietzsche reisde veel in zijn leven.


Jan van der Mooren heeft een boekje geschreven naar aanleiding van zijn reis in het spoor van Nietzsche. Hij leest voor uit eigen werk, waarbij hij foto’s van de reis laat zien. Trijnie Nanninga en Barbara Mahalia, beeldend kunstenaars, hebben zich door het thema ‘Nietzsche op reis’ laten inspireren om werken te maken. Het gaat om foto’s, kostuums en een filmpje, allemaal te zien op het scherm. De kostuums zijn ook lijfelijk aanwezig.

Nietzsche heeft ook gecomponeerd. Enkele van zijn korte composities worden door Sophie van Sluijs gespeeld op piano. Er is een teken- en kleurwedstrijd voor kinderen waarbij zij creatief aan de slag kunnen met het herkenbare hoofd van Nietzsche. Marleen van Oevelen en Esther Bahnerth van toneelvereniging De Rederijkers uit Tholen spelen Nietzsches overbekende verhaal van ‘De Dolle Mens’ na. Dit programma is zaterdag en zondag hetzelfde. Wel moet gezegd worden dat mensen die Trijnie Nanninga en/of Barabara Mahalia persoonlijk willen ontmoeten op zaterdag moeten komen, want op zondag zijn zij er helaas niet bij. Wél is dan hun werk aanwezig.

Zaterdag wordt er muziek gemaakt door Kathy Fehr (piano en zang), Colin van Est (saxofoon) en Marlou Corbet (gitaar en zang) en zondag door Sander Poleij (gitaar en piano). Zaterdag wordt het programma gepresenteerd door Debby Heymans en zondag neemt Rianne Coppoolse de presentatie voor haar rekening.


Locatie: Beursplein
Adres: Beursplein, Bergen op Zoom
Aanvang: 13:00 uur – 17:00 uur
Vrije toegang

.......................................................................................

Meer informatie kunt u vinden op onderstaande websites:
www.kunstenindemonumenten.nl
www.openmonumentendag.nl
www.lokaalverhaal.com