×

Waarschuwing

JFolder: :files: Pad is geen map. Pad: /srv/home/bozinbeeldnl/domains/bozinbeeld.nl/htdocs/www/images/artikelen/20141016
×

Opmerking

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

BERGEN OP ZOOM/ROOSENDAAL- De Rabobanken Het Markiezaat en Roosendaal-Woensdrecht hebben op woensdag 15 oktober de intentie uitgesproken om met elkaar te fuseren. In het bijzijn van een afvaardiging van de ledenraadsleden en leden van de ondernemingsraden van beide banken hebben de directies en raden van commissarissen hun handtekening gezet onder de intentieverklaring. De beoogde fusiedatum is 1 juli 2015.

Meer ruimte voor hoogwaardige dienstverlening en lokale betrokkenheid
Beide banken willen in de toekomst sterk en financieel gezond blijven. Toenemende eisen in wet- en regelgeving en de steeds complexere vraag van klanten vragen om specialistische kennis van onze medewerkers. Het belang van de klant staat centraal. Samenwerking ligt daarom voor de hand.

Jos Jansen, directievoorzitter a.i. van Rabobank Het Markiezaat licht deze stap toe: “Wij zijn verheugd dat de intentie tot fusie nu formeel is vastgelegd. Het verschuivende klantgedrag van fysieke naar virtuele bedieningskanalen vraagt om steeds meer specialistische kennis. Er is een bepaalde schaalgrootte nodig om deze kennis en kunde op lokaal niveau, dichtbij onze klanten, te blijven aanbieden. Daar kunnen we nu samen mee aan de slag.”


René Kerstens, directievoorzitter a.i. van Rabobank Roosendaal-Woensdrecht: “Rabobank is een innoverende bank die steeds werkt aan continuïteit en kwaliteit van haar dienstverlening. Door haar grotere omvang kan de fusiebank kwalitatief beter inspelen op en voldoen aan de behoeften van de leden en klanten en zo een hogere klanttevredenheid en -loyaliteit bereiken.”

Ook ledenraad positief
De wederzijdse verkenningen en overleggen tussen de directies en raden van commissarissen zijn gestart. Ook de ledenraden van beide banken staan positief tegenover de fusie en worden nauw betrokken bij het proces, want zij vertegenwoordigen de leden en waarborgen de ledeninvloed en -zeggenschap. Uiteindelijk beslist de ledenraad in het voorjaar van 2015 over de fusie.

In ons ledenmagazine Dichterbij van 28 november 2014 vertellen de voorzitters van beide directies en raden van commissarissen meer over de voorgenomen fusie.

{gallery}artikelen/20141016{/gallery}