Tijdens de algemene ledenvergadering van GBWP van afgelopen maandag 3 november stond de verkiezing van nieuwe bestuursleden als een van de hoogtepunten op de agenda. Door de fantastische verkiezingsuitslag zijn actieve mensen in het bestuur in de raad gekomen, waardoor hun functie binnen het bestuur kwam te vervallen. Het bestuur was toe aan jong bloed en na een degelijke gespreksronde met belangstellenden kandidaten, konden afgelopen maandag twee nieuwe vaste kandidaten toegevoegd worden aan het bestuur. Stephan de Nijs nam de voorzittershamer over van Paul Schut en wordt bijgestaan door vice-voorzitter Gerard Akkermans. Daarnaast trad Cees van der Weegen toe als voorlopig penningmeester. Hij vervangt Ad Koolen. Verder bestaat het bestuur van GBWP uit Jantine van Zomeren en Cees de Nijs voor het secretariaat. Bestuursleden zijn verder Jan Suijkerbuijk en Frank van der Vorst.

Met de komst van Stephan de Nijs als voorzitter kan GBWP invulling gaan geven aan een aantal ambities. Stephan verwoordde die intentie als volgt: “ Ik wil dat het bestuur en fractie intensief gaan samenwerken. Ik wil synergie creëren tussen beide organen. Ik wil verder inzetten op een progressie in het aantal leden van de partij en ook vooral jeugdige mensen aantrekken om deelgenoot te worden van de partij.”

Frank van der Vorst, in het bestuur gekomen in de vorige Algemene Ledenvergadering gaat zich vooral sterk maken voor het meer naar buiten treden van de partij, bij diverse evenementen en in diverse uitdagende vormen. “ Wij moeten de burger meer ontmoeten en begroeten en zo horen wat er leeft”, aldus Frank.Gerard Akkermans had erg graag een zetel in de raad bezet. Dit is niet gelukt en wil zich nu inzetten voor de partij binnen het bestuur. „”Meedenken en meewerken zodat de GBWP de grootste partij blijft. In nauwe samenwerking met de nieuwe voorzitter en bestuursleden moet dit lukken”. Hij heeft hier alle vertrouwen in.