De commissie Sportverkiezingen Bergen op Zoom heeft tijdens een speciale vergadering 20 sporters en sportploegen genomineerd die in aanmerking komen voor een sporttitel. De namen van de winnaars worden op vrijdag, 12 december bekend gemaakt tijdens het 38e Rabo Sportgala in Theater De Maagd aan de Grote Markt.

De zes leden van de commissie moesten een keuze maken uit een groot aantal aanmeldingen. Voor de titel Sportman komen in aanmerking voetbalspits Marvin Bedaf, hockeykeeper Robert Helsinga van het Bredase Push en lange afstandloper Ralf Preibisch.

Bij de dames maken zeilster Dewi Couvert, atlete Isa Videler en powerlifster Maaike de Vries een kans op de titel Sportvrouw van het jaar.

Sportploeg van het jaar wordt het dansteam van Boogie Down met Bregje van Tongeren en Ylin Fortuijn, MOC’17 C1 of het judo katateam van Shintai.

Kanshebbers voor de Christ van Wijk Aanmoedigingsprijs zijn handboogschieter Harvey van Loon, Hiphopdansers Ilvy en Judith Tazelaar en schaatser Ivo Visser.

De nieuwste categorie voor Sporter(s) met een beperking heeft als kandidaten hockeyer Jonathan van Heijst, MOC’17 junioren G-team en atleet Ruud Poppelaars.

De categorie Seniorsporter heeft twee genomineerden: hardloper Piet Zwetsloot en zwemmer Hans Kwaks.

Jonie Frank van Jeu de Boulesvereniging Petangeske, Jeroen Jonkers van atletiekvereninging Spado en Ad de Kok van F.C. Bergen maken kans op de titel Sportvrijwilliger van 2014.

Voorzitter Loes Franken: "We hebben dit jaar meer dan 40 aanmeldingen binnen gekregen. Met het aantal zijn wij zeer tevreden. Alle verenigingen en sporters zijn door ons gebeld en reageerden allemaal erg enthousiast. Een nominatie, maar ook een opgave is toch een vorm van waardering voor hun sportprestatie en dat wordt gewaardeerd. Ik hoop dat er veel mensen naar het gala in de Maagd komen. De sporters verdienen het en het wordt een leuke avond met sport, muziek en cultuur. Het belooft op 12 december spannend te worden voor de genomineerden, want een nominatie staat nog niet bij voorbaat garant voor een titel."

Het Sportgala begint stipt om 20:00 uur. De zaal gaat open om 19:30 uur. Via ZuidWest TV worden de sportverkiezingen live uitgezonden . Na een toost op de winnaars wordt een afterparty gehouden. Het Rabo Sportgala Bergen op Zoom is gratis toegankelijk.