Grote brand - De spoedeisende hulp en de apotheek van ziekenhuis Lievensberg in Bergen op Zoom zijn woensdagochtend ontruimd nadat brand was uitgebroken. Patiënten en personeel worden intern opgevangen, aldus de brandweer. De brand ontstond in de nieuwbouw van het ziekenhuis die nog niet in gebruik is. De brandweer sloeg groot alarm. Er komt rook uit de nieuwbouw. De brandweer is met verschillende blusvoertuigen aanwezig en zet een hoogwerker in om het vuur te blussen. Wegen naar het ziekenhuis zijn afgezet. Bouwvakkers zeggen dat er met ongeveer 75 man werd geschilderd en gelast in de nieuwbouw. Ze vermoeden dat de brand is ontstaan tijdens het lassen. De bouwvakkers staan te wachten tot ze verder kunnen met hun werk. De brand is ingeperkt tot het gebied van de SEH, maar de rookontwikkeling gaat nog door. De brandhaard wordt nu gezocht.

Update Communicatie Lievensberg

De schade in de SEH is aanzienlijk. Daarom is besloten dat de SEH in het Lievensberg ziekenhuis dicht blijft tot in elk geval maandagmorgen 17 november 8.00 uur. Spoedpatiënten zullen worden opgevangen op de SEH in het Franciscus Ziekenhuis en mogelijk in andere omliggende ziekenhuizen. De eerder ontruimde afdelingen (enkele poliklinieken, functieafdeling, revalidatieafdeling, laboratoria, ziekenhuisapotheek) zijn nog buiten gebruik. Ook is een aantal operaties voor vanmiddag afgezegd. Zodra de brand geblust is en de rookontwikkeling is gestopt, kunnen we bepalen wanneer deze afdelingen weer gebruikt kunnen worden. Het bezoekuur voor vanmiddag is niet afgezegd. De politie regelt de toegangswegen tot het Lievensberg ziekenhuis. Het parkeren rond het ziekenhuis is door brand moeilijker dan anders; het aantal parkeerplaatsen is beperkt. Wij verzoeken u hier rekening mee te houden.

Update Communicatie Lievensberg

De brandweer heeft aangegeven dat de brand onder controle is. Vanaf 15.00 uur zijn enkele ziekenhuisafdelingen weer in gebruik genomen, andere worden schoongemaakt en gaan daarna weer starten met hun werkzaamheden. De operatieafdeling is weer opgestart en zal morgen volgens schema draaien. De kinderpolikliniek, de polikliniek gynaecologie, het KCH laboratorium, de medische microbiologie en het pathologisch cytologisch laboratorium worden vanavond schoongemaakt en zijn morgenochtend weer in bedrijf. De functieafdeling, de polikliniek neurologie, de pijnpolikliniek, de medische psychologie, een gedeelte van de revalidatieafdeling en de ziekenhuisapotheek hebben roetschade opgelopen en hebben een specifieke schoonmaak nodig. Zij zullen maandag weer in gebruik worden genomen. We bekijken nog of we de patiënten die zijn ingepland voor donderdag en vrijdag op een andere locatie kunnen ontvangen. Zo niet, dan worden zij afgebeld.

De SEH en de Huisartsenpost zijn in elk geval gesloten tot maandagmorgen 17 november 8.00 uur. De spoedeisende patiënten worden tot die tijd opgevangen op de SEH en HAP in het Franciscus Ziekenhuis. De patiënten, bezoekers en medewerkers zijn geen moment in gevaar geweest. We houden u op de hoogte van de verdere ontwikkelingen. Morgen, donderdag 13 november 14.00 uur brengen wij een volgend bericht uit.