Onderstaand de stand van zaken vijf dagen na de brand in het Lievensberg ziekenhuis:

Spoedeisende Hulp weer open

Het harde werken in het afgelopen weekend heeft geresulteerd in het heropenen van de afdeling Spoedeisende hulp in Bergen op Zoom. De behandelcapaciteit van de Spoedeisende Hulp  is wel beperkt (de eerste hart hulp is nog niet in gebruik), wat betekent dat de doorstroom naar de afdelingen sneller gaat dan gebruikelijk. Hierdoor blijven voldoende ruimten beschikbaar voor de opvang van spoedgevallen.

 

Luchtmetingen

Ook de functieafdeling is vanmorgen opengegaan. Drie medewerksters van deze afdeling werden kort na binnenkomst  onwel. De oorzaak wordt gezocht bij de luchtverfrissingsapparatuur. Deze apparaten zijn daarom uitgeschakeld. Luchtmetingen door de brandweer vertonen geen afwijkende waarden, maar voor alle zekerheid worden de diverse ruimten, waar mogelijk, nu geventileerd met behulp van open ramen. Medewerkers krijgen structureel de gelegenheid om zo af en toe naar buiten te gaan. In de twee ruimten waar de medewerkers onwel zijn geworden, vinden preventief nog aanvullende metingen plaats. Verder wordt hard gewerkt aan het herstel van het luchtbehandelingssysteem, zodat deze zo snel mogelijk in gebruik kan worden gesteld.

 

Overige afdelingen

De poli neurologie  en de pijnpoli zijn weer volop in gebruik. Ook op de Revalidatieafdeling kon men, op twee ruimten na, de werkzaamheden weer hervatten.

 

Huisartsenpost

De huisartsenpost blijft voorlopig werken vanuit Roosendaal, totdat alle HAP-vertrekken in Bergen op Zoom klaar zijn voor gebruik. Het streven van de HAP is om vrijdag 21 november om 17.00 uur weer open te zijn.