Joseph Kuijpers, vind zijn functie als  fractievoorzitter van de Algemene Waterschapspartij bij waterschap Aa en Maas, niet langer verenigbaar met zijn functie bij de provincie Noord-Brabant.  “Toen ik aantrad  in 2010 als fractievoorzitter was er nog een duidelijke scheiding tussen het waterbeheer van het buitengebied dat bij het waterschap ligt en het stedelijk waterbeheer van de gemeenten, waarvoor ik de provinciale toetser ben. Door de samenwerking  in het kader van het landelijk Bestuursakkoord Water is deze grens echter terecht steeds meer aan het vervagen. Uit het oogpunt van integriteit stap ik daarom met ingang van het nieuwe jaar uit de fractie. Hierdoor krijgt mijn opvolger ook de tijd zich in te werken”  stelt JosephijHij

. En dat laatste is belangrijk met het oog op de nieuwe waterschapsverkiezingen (15 maart 2015) en het nieuwe waterbeheersplan voor de komende 6 jaar. Gezien zijn gedegen kennis van het waterbeleid en zijn brede bekendheid met de waterwereld wil hij wel zijn huidige baan eventueel wel inruilen voor een dagelijkse bestuursfunctie. Maar ja, dat is “natuurlijk” afwachten.

Daar komt bij dat  hij op de 8ste plaats van de verkiezingslijst voor Groen Links in Oss staat. De komende jaren wil hij zich lokaal meer voor deze partij gaan inzetten om de gemeente Oss socialer en groener te maken.  Hij vindt dat teveel  mensen uit de gemeente  lijden onder de crisis en dat teveel groen al is wegbezuinigd! Hij wil zich met name inzetten om de leefomgeving, mede met het oog op de klimaatverandering, samen met de burgers verbeteren. Een betere integrale visie op ruimtelijke ontwikkeling in combinatie met water en groen hoort daar bij. Daarnaast wil hij de samenwerking tussen de 3 linkse partijen in Oss gaan verbeteren om tot een beter sociaal beleid te komen. Hij is minimum-lid van alle drie, maar past wat betreft signatuur (ecoloog) het beste bij Groen Links.  Dat is ook de reden dat hij uiteindelijke voor deze partij koos.

Een andere redenen, dat hij binnenkort opstapt als fractievoorzitter van de Algemene Waterschapspartij, is dat hij zich meer gaat richten op zijn historisch promotie-onderzoek naar de Brabantse waterschappen.  Tevens wil ik boekwerk over de verwanten van mijn kinderen eindelijk eens gaan afronden.  “En …., zo nu en dan speel ik ook nog voor oppas-opa en dat is leuk, heel leuk zelfs” zo besluit  Joseph.