Afgelopen zaterdag was het dan zover. Na vele maanden voorbereiding door het jarige Euterpe werden er in Sint-Maartensdijk de Masterclasses gehouden. De fanfare die dit jaar zijn 50 jarig bestaan viert had voor deze gelegenheid het koperkwintet van de marinierskapel uitgenodigd om muzikanten uit de wijde omtrek iets bij te brengen over muziek maken en hun instrument in het bijzonder. De volledige naam van het koperkwintet is het ‘Michiel Adriaenszoon de Ruyter Kwintet’ (MAR V). De bezetting van MAR V bestaat uit 2 trompetten, 1 hoorn, 1 trombone en 1 bastuba. Het kwintet was aangevuld met slagwerker Niels Jester en saxofonist Rene Hendrickx.

 

De mogelijkheid een dagje onder deze beroepsmusici te vertoeven sprak veel muzikanten aan. Vele tientallen vanuit waren op de Masterclases afgekomen vanuit alle windstreken, van Putte tot Delft. Verdeeld over 7 repetitielocaties in de smalstad waren enthousiaste de musici te vinden. Gedurende de dag werden er per instrumentgroep enkele stukken ingestudeerd die ’s avonds ten gehore gebracht werden. Tussen de repetities door werd er heerlijk geluncht, gedineerd, gekletst en gelachen.

 

Het afsluitende concert wat in de Haestinge gehouden werd was werkelijk uniek in opzet. Tijdens de openingsfanfare Trumpet Voluntary stonden beroepsmusici, hobbymuzikant en alle anderen die zaterdag hun instrument mee hadden gebroederlijk naast elkaar op en rond het podium. Vervolgens dirigeerden alle 7 masters het werk wat ze met hun deelnemers in hadden gestudeerd. Als laatste onderdeel voor de pauze gaf het MarV kwintet nog een bijzonder wervelend, humoristisch en geweldig muzikaal miniconcert.

 

Na de pauze stond fanfare Euterpe zelf op het podium. Bij  enkele nummers die gespeeld werden kreeg de fanfare ondersteuning van een combo, zodat het temperamentvolle Lets get Loud van Jennifer Lopez nog swingender werd. Ook het bekende nummer Against all Odds werd gespeeld, waarbij Rene Hendrickx als solist de stem van Mariah Carey op een indrukwekkende manier op zijn saxofoon vertolkte. Met recht een prima afsluiter van een schitterende dag. Als jubilerende muziekvereniging iets om bijzonder trots op te zijn. Daarom wil Euterpe iedereen bedanken die deze dag tot een succes heeft gemaakt.  Natuurlijk alle deelnemers, muzikanten, maar ook het publiek, vrijwilligers, en ieder ander die zijn steentje heeft bijgedragen aan het tot stand komen van dit mooie jubileumevenement!