In het eerste jaar van het poppodium stond singer-songwriter Tim Knol al in Gebouw-T. Hij kreeg toen de eer de studio van het poppodium te openen en de eerste zanger te zijn die in Studio-T opgenomen werd. Inmiddels zijn we drie jaar en een nieuw album verder en is Tim Knol op vrijdag 12 december weer te gast in het Bergse poppodium.

Na het verschijnen van zijn titelloze debuut ging het hard met Tim Knol. De plaat kreeg lovende kritieken en single ‘Sam’ werd een hit. Zijn tweede album ‘Days’ was eveneens raak. Tim was niet meer weg te denken uit de Nederlandse popmuziek. Hij speelde op grote festivals als Lowlands en Pinkpop, in talloze clubs en deed ook nog eens een theatertour.

Voor Tim werd het hierna tijd om even gas terug te nemen. Om terug te kijken op de heftige periode van succes en stil te staan bij wat hem is overkomen. Een tijd om alles even te relativeren. Een jaar lang ging Tim Knol er tussen uit. In die tijd heeft Tim veel gereisd, gefotografeerd en muziek geschreven. In 2013 is Tim weer begonnen met de opnames van een nieuw album die hij tevens zelf produceerde. Tim: “Meer dan ooit voelt dit als de plaat die ik moest maken”. Het album ‘Soldier On’ is eind 2013 uitgebracht en laat een volwassener Tim Knol horen.

De goede en minder goede momenten van drie jaar onderweg zijn terug te vinden op de plaat. “In alle opzichten is het een album geworden over afscheid nemen en doorgaan. Met deze plaat sluit ik een periode van mijn leven af, en kan ik met volle kracht de toekomst tegemoet”. Live wordt Tim Knol bijgestaan door zijn band met onder andere gitarist Anne Soldaat, Jeroen Kleijn op drums, Eric Lensink op toetsen en Reyer Zwart op bas.

Het optreden in Gebouw-T volgt na een theatertour met voornamelijk solo optredens. In Gebouw-T staat Tim Knol voor een van de weinige keren weer met band op het podium. Tickets zijn verkrijgbaar via de site van Gebouw-T of Ticketmaster, bij De Waterput in Bergen op Zoom of VVV/Brabantse Wal, eveneens in Bergen op Zoom.