Bert Gabriëls deelt zijn humor met het Nederlandse publiek

Met groot succes bespeelt Bert Gabriëls al 10 jaar de Vlaamse podia. Drie theaterprogramma’s en een Vlaamse Televisiester voor het programma ‘Zonde van de Zendtijd’ verder, breidt hij zijn territorium uit en komt met zijn hoogtepunten van shows in België naar Nederland. Zo is hij op zaterdag 6 december te zien in de theaterzaal van het CKB in Bergen op Zoom. Voor meer info: www.demaagd.nl

 

Vanaf februari 2014 tot januari 2015 is Bert in de Nederlandse zalen te zien met zijn eerste solo show ‘Zonde van uw Avond’. Een show samengesteld uit hoogtepunten van zijn eerdere programma's. Een debuut dus, maar dan met tien jaar ervaring. Deze voorstelling gaat over het verschil tussen Belgen en Nederlanders, over rare communicatie, over onzin van normaal doen en over de allereerste mens.

 

Bert Gabriëls studeerde rechten en antropologie te Leuven en studeerde voor docent regie aan de Toneelacademie Maastricht. Als dramaturg werkte hij mee aan de onderzoeksgroep "Theatraliteit en Openbaarheid" van de universiteit Utrecht en de Toneelacademie Maastricht, en schreef hij in het gelijknamige boek een artikel over de cabareteske speelstijl van het theatergezelschap Dood Paard.

In februari 2004 begon Bert met een comedy act op het open podium in de engelenbak in Amsterdam. Twee maanden later stond hij in de finale van het AKF Stand up concours. In Nederland is Bert Gabriëls vooral bekend van fragmenten uit ‘Zonde van de Zendtijd’ die om de haverklap verschenen in De Wereld Draait Door.

In 2013 was hij de headline in de succesproductie "De Bourgondische Belgen", waar hij het Nederlandse publiek telkens wist te charmeren.

 

Meer info over de voorstelling en de kaartverkoop op www.demaagd.nl