De jaren tachtig en de oh zo bekende New Wave sound blijken ver weg en op de radio wordt het steeds minder gedraaid. De mannen van de bands 1984 en Out of Control proberen de sound van 30 jaren geleden te herbeleven, door de beste hits van de twee meest bekende New Wave-bands te coveren: Simple Minds en U2!

Simple Minds is een band uit Schotland, en werd bekend met de hit “Don’t you forget about me” uit de film “The Breakfast Club” (1985). 1984 heeft het haar taak gemaakt om de sound van de band zo origineel mogelijk over te brengen aan het publiek. Al een decennium lang kruipt de band in de huid van hun idolen. Door optredens op het Leidse Plein en in de Melkweg, de Metropool, de 013 en de Mezz, heeft de band al veel ervaring binnen de muziek wereld, en nu gaan zij het podium op in Gebouw-T.

 

Samen met Out of Control vult 1984 op zaterdag 27 december het poppodium met het typische New Wave-geluid. Out of Control is een Zuid Limburgse coverband die het repertoire van hun helden uit de band U2 coveren. Tijdens een  optreden van Out of Control kan de bezoeker de meest bekende nummers die U2 uitgebracht heeft verwachten, maar ook aan de minder bekende uitvoeringen wordt aandacht besteedt.

 

Naar afloop van het concert van de twee bands kan de bezoeker nagenieten van het concert tijdens de officiële New Wave-afterparty van Gebouw-T! Om het jaar goed af te sluiten gaan de deejays Rico van der Beek en Frank Hoekstra hun platen oppoetsen en de afterparty met de leukste New Wave-klassiekers verzorgen in Gebouw T!

Gebouw-T opent haar deuren op zaterdag 27 december om 20:30 en tickets kosten 12,50€ in de voorverkoop (excl. Servicekosten). Om 23:45 begint de New Wave-afterparty en vanaf dan kunnen bezoekers gratis binnenlopen!