Dermatoloog Dick van Gerwen heeft een app ontwikkeld die antwoorden biedt op vragen over huidproblemen. ‘dermaWizard’ is een uniek zoeksysteem met betrouwbare informatie over en foto’s van alle mogelijke huidziekten.


De via de app stores van Google en Apple te downloaden app leidt in een aantal stappen naar een mogelijke diagnose, uitgaande van  de huidklachten. Tekst en beeld bieden vervolgens meer informatie over de aandoening en via links kan men zorgvuldig geselecteerde informatiesites raadplegen voor zowel patiënten als professionals. Op die manier kunnen diverse foto’s van huidziekten worden bekeken en vergeleken. Een A tot en met Z-register geeft toegang tot betrouwbare Nederlands en Engelstalige informatie over diverse huidaandoeningen.

Voor mensen met huidproblemen
dermaWizard is ontwikkeld voor mensen met huidproblemen, maar is als zoeksysteem, diagnosehulp, plaatjesboek en naslagwerk ook heel handig voor huisartsen en dermatologen (in opleiding), co-assistenten, huidtherapeuten en andere zorgprofessionals die te maken hebben met patiënten met huidproblemen.

dermaTeam

Dick van Gerwen is dermatoloog sinds 1996. Hij is medeoprichter van dermaTeam, een zelfstandige kliniek voor dermatologie, met diverse vestigingen in Zuid-Nederland. De dermatologen van dermaTeam lopen als medici voorop als het gaat om het toepassen van digitale ontwikkelingen. Zij zijn al jaren actief met interactieve websites, webcamconsulten en de ontwikkeling van app’s over hun vakgebied.

 

Test het zelf uit:

Hieronder ziet u 3 foto’s van huidaandoeningen, die u waarschijnlijk niet bekend zijn. Download de dermaWizard en binnen enkele minuten heeft u de juiste diagnose en kunt u uitgebreide informatie lezen over deze aandoeningen.