Kom naar de info-avond op 25 februari a.s.

Op woensdagavond 25 februari vindt een informatieavond plaats over de tweede Bergse SamenLoop voor Hoop, het 24-uurs evenement voor KWF Kankerbestrijdig. De informatieavond is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over het meedoen als team, survivor of vrijwilliger. Maar ook alle teams die zich al hebben ingeschreven zijn van harte welkom. De informatieavond start om 19.30 uur en wordt gehouden in wijkcentrum de Moerkens, Kapittelstraat 21 in Bergen op Zoom.

 

De SamenLoop voor Hoop is een uniek, 24 uur durend wandelevenement, waarmee aandacht wordt gevraagd voor de ziekte kanker en geld wordt ingezameld voor KWF Kankerbestrijding. Behalve een wandelevenement is het vooral een weekend vol amusement, saamhorigheid ontroering en heel veel plezier en gezelligheid.

Loes Rommens van de SamenLoop voor Hoop vertelt: “Wat zo mooi is aan de SamenLoop voor Hoop is dat iedereen, jong of oud, fit of niet fit, echt kan bijdragen aan de strijd tegen kanker. Of dat nu is door met een team mee te doen, een kaarsenzak te kopen voor de ontroerende kaarsenceremonie of een actie te organiseren. Alle beetjes helpen.” Een op de drie mensen krijgt kanker. Zes van de tien mensen geneest, maar nog veel te veel mensen kunnen de zware strijd niet winnen. De SamenLoop voor Hoop steunt iedereen die met kanker te maken krijgt.

Meedoen

Teams van familie, vrienden, buren, verenigingsleden of collega’s wandelen mee met SamenLoop voor Hoop Bergen op Zoom. Er wandelt altijd minstens één teamlid: als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. De SamenLoop is géén wedstrijd, maar een continue wandelestafette waar iedereen aan mee kan doen. Naast de wandeltocht kunnen teams tijdens en voorafgaand aan het evenement allerlei activiteiten organiseren om de opbrengst te vergroten. Ieder teamlid betaalt in ieder geval € 10 voor het goede doel, meer geld ophalen mag natuurlijk! De opbrengst komt volledig ten goede aan KWF Kankerbestrijding voor wetenschappelijk kankeronderzoek. Ondanks het serieuze thema is de SamenLoop voor Hoop een feestelijk evenement met heel veel gezelligheid. Er treden allerlei leuke bands en dansgroepen op, er zijn demonstraties, een wellnesspaviljoen en heel veel kraampjes waar u leuke spullen en lekkers kunt kopen.

 

(Ex-)kankerpatiënten steunen

De eregasten bij de SamenLoop voor Hoop zijn (ex-)kankerpatiënten, ook wel survivors genoemd. Zij openen het evenement door de eerste ronde te wandelen en geven daarmee het startsein voor alle teams.

 

Meehelpen kan op allerlei manieren

Loes kan het niet genoeg benadrukken dat iedereen op zijn of haar eigen manier zich voor het goede doel kan inzetten: “Sponsoren, vrijwilligers, deelnemers of supporters, zijn allemaal van harte welkom. Dus kom naar de informatieavond en ontdek hoe jij wilt helpen.”

 

Meer informatie en inschrijven kan via: www.bergenopzoom.samenloopvoorhoop.nl of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of via www.facebook.com/samenloopvoorhoopbergenopzoom.