Tribute to Madiba - Vanuit de theaterstoel maakt het publiek een reis van de Oost- naar de Westkaap met een koffer vol Xhosa-wijsheid van Mandela. Zuid-Afrikaanse zangeressen, muzikanten en het befaamde Khayelitsha United Mambazo Choir brengen een show vol zang, dans en muziek. Dit alles tegen beelden waarvoor een special reis is gemaakt. Voor de voorstelling en na afloop zorgen de Afrikaanse slagwerkgroep Makasí o.l.v. Sander Berkvens en de Afrikaanse kunstwerken van Symbols of Life voor extra sfeer in de foyer. South African Road Trip komt op vrijdag 27 februari naar De Maagd. Meer info www.demaagd.nl

 

De show South African Road Trip neemt jong en oud mee op een reis door Zuid-Afrika, ondertussen genietend van zang, dans en muziek. Een Zuid-Afrikaans gezelschap met zangeressen, live band en het Khayelitsha United Mambazo Choir brengt een kleurrijke, opzwepende mix van Afrikaanse traditionals en hedendaagse songs.
Als extraatje krijgt het publiek een symbolische koffer vol Xhosa-wijsheid van Mandela mee. Want alles draait om saamhorigheid en gemeenschapszin, oftewel ubuntu: ‘de mens is slechts mens in relatie tot anderen’. Deze bewonderenswaardige filosofie loopt als rode draad door de voorstelling.


De video- & decorontwerper maakte speciaal voor deze show een reis van de Oost- naar de Westkaap;  van de geboortegrond van Nelson Mandela naar de Tafelberg. De gemaakte beelden meanderen door de avond heen, terwijl de bewoners het publiek meenemen op reis door het Zuid-Afrika van nu.

 

Regie: Albert Klein Kranenburg

Muzikale leiding: Jeroen Sleyfer
Video- en decorontwerp: Catharina Scholten
Met: Khayelitsha United Mambazo Choir, Zuid-Afrikaanse zangeressen, live band

100% beleving: foyersensatie met Makasí
Voor en na de voorstelling geeft de Afrikaanse slagwerkgroep Makasí uit Hoogerheide in de foyer een zinderende presentatie. Onder leiding van Sander Berkvens spelen de leden traditionele Afrikaanse arrangementen op djembé's en doundouns, de bastrommels voor de basisritmes. De stukken bevatten naast aanstekelijke, zeer dansbare ritmes, korte solo's en zang waarbij het publiek mee kan doen. Theaterbezoekers kunnen zich, in ruil tegen ‘zeteltjes’ (= spaarpunten), opgeven voor een workshop djembé voorafgaand de voorstelling. Kijk voor meer informatie op www.demaagd.nl

Symbols of Life
In de foyer exposeert Angela Hopmans met de collectie van Symbols of Life, dat ze met haar man heeft opgericht na een bezoek aan het Afrikaanse Gambia. De collectie bestaat uit Afrikaanse kunst en heeft zich inmiddels uitgebreid met houten urnen die de verschillende levensfases symboliseren. Het bedrijf is in samenwerking met een winkelier en een houtsnijder uit Afrika, die dankzij deze werkgelegenheid hun gezin een toekomst kunnen bieden.