Het jaarlijkse BN De Stem Op De T Festival viert dit jaar zijn 5e verjaardag. Het festival wat door Gebouw-T georganiseerd wordt, vindt ook dit jaar weer plaats op Hemelvaartsdag, donderdag 14 mei, in Bergen op Zoom.

Het succesvolle Op De T Festival wordt al sinds 2011 georganiseerd op het Wilhelminaveld. Voorgaande jaren stonden onder andere rap-pop groep De Hobbyisten, mash-up-band Mephis Maniacs en Knarsetand op het familiefestival. Ook kinderen worden met open armen ontvangen op het festival: zij kunnen zich vermaken in de speciaal ontworpen kinderhoek. Het festival is gratis toegankelijk.

Deze editie treedt onder andere de Belgische band King Dalton op. King Dalton laat zich niet makkelijk in een hokje stoppen. Met een geheel eigen sound laten zij het publiek geheid dansen. Naast King Dalton staat de band TenTemPiés op het programma. Deze Amsterdamse band heeft Chileens bloed door de aderen stromen. Dankzij het vrolijke en catchy geklap is het moeilijk stil te blijven staan. De derde act die het publiek laat dansen is Smelly Kitchen. Met de funky sound in combinatie met diep-rauwe klanken maakt Smelly Kitchen entertainers in hart en nieren. Dit is echter nog niet alles, binnenkort wordt meer van het programma bekend gemaakt.

 

Net als vorig jaar wordt er gestreefd het festival met de huidige mogelijkheden zo biobased mogelijk te organiseren. Met biobased wordt bedoeld dat grondstoffen afkomstig zijn uit de levende natuur (groene grondstoffen), als onderdeel van een duurzame economie. Zo zal op het festival afval worden gescheiden en worden er onder andere bekers van biobased materiaal gemaakt. Ook  wordt er aangeraden om te voet of op de fiets langs te komen.

 

Naast muziek, hapjes en drankjes wordt het festival wederom uitgebreid met een vintage festivalmarkt. Hier bieden lokale ondernemers  sieraden (vintage)kleding en andere vintage spullen aan. Er zijn nog een paar standplekken vrij voor deze festival markt, aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Het gratis Op De T Festival en de festivalmarkt vinden plaats op het Wilhelminaveld in Bergen op Zoom.

Meer informatie over Op De T is te vinden op www.opde-t.nl.

 

fotograaf Carlo van den Heuvel.