laatste kans om Afrika-expositie te zien. Eind deze week komt er een einde aan een jarenlange succesvolle expositie in het  Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum te Oudenbosch: de Afrika-tentoonstelling.

 

Met een toepasselijke workshop wordt de expositie afgesloten. Het is weer eens iets anders dan een feestelijke opening, deze afsluiting. Toen de expositie werd neergezet, kon niemand vermoeden dat deze twintig jaar zou blijven staan.

 

De realisatie van een Indonesië-expositie eind deze maand – het museum bezit een prachtige collectie uit dit voormalige nederlandse gebiedsdeel -  was aanleiding de Afrika-tentoonstelling (tijdelijk) in te pakken.

 

Zondag 18 oktober biedt het Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum bezoekers de gelegenheid een workshop ‘afrikaanse muziek’ te volgen met authentieke afrikaanse slaginstrumenten.

In de Gehoorzaal van het museum – waar ook koffie e.d. kan worden genuttigd – is er van 15.00 tot 16.00 uur een workshop, verzorgd door Rondomtrom.

 

Enkele van de instrumenten die worden gebruikt, zijn ook te zien in de vitrine, zoals de sabar (trommel uit de Albert Schweitzer-collectie), de sanza of kalimba (duimpiano) en metalen bellen.

Verder brengt Rondomtrom instrumenten mee als de krin (spleettrommel), verschillende schudinstrumenten, de tama (talking drum), cabasa (een draai-instrument), een balafoon (soort xylofoon van hout) en mogelijk nog enkele andere Afrikaanse instrumenten.

 

Bezoekers betalen de gewone toegangsprijs van het museum, deelname aan de workshop is gratis. Een mooie kans om de Afrika-expositie nog eens goed te bekijken!

Wie wil meedoen, meldt zich aan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Het museum is te vinden aan de Markt 30a (in de poort) schuin tegenover het Zouavenmuseum.