Oranje boven  Al vroeg op pad. Immers, de laatste jaren begint de Koninginnenacht al heel vroeg met het inruimen van de vrijmarkt.

Het was lekker weer dus al rap waren veel mensen op pad. De Batraven maakten het Beursplein onveilig. Het shantykoor had het vorig jaar al beloofd, maar toen gooide fikse regenbuien roet in het eten. Dit keer was het heerlijk en de terrasjes liepen vol. Die regen kwam er toch. Later de avond kwam het met bakken er uit en lichtten de straten op door menig bliksemflits. Je had medelijden met de mensen die buiten hun koopwaar stonden te beveiligen. Koninginnedag zelf was wat aan de koude en gure kant, met in de ochtend nog wat regen. Je zag het publiek dan ook haastig haar rondje maken, om dan snel te verdwijnen in één of andere horecagelegenheid.
Die kregen het wel druk. De wachttijden voor een pilsje liepen enorm op, maar dat mocht de pret niet drukken. Als vanouds was het overal gezellig, zeker toen menig kroeg een bandje liet aanrukken. De klanken van live muziek hielden de mensen binnen de deuren tot in de late uurtjes. Het waren weer een paar vermoeiende dagen, maar wel enorm gezellig. Kijk hier maar eens voor een sfeer impressie: