In 2013 en 2015 stonden de Britse rockhelden van Uriah Heep al eens in Bergen op Zoom.

 

Zij gaven toen een memorabele show. Op dinsdag 6 december is de band terug in Gebouw-T, met zowel oud als nieuw materiaal van het laatste studioalbum ‘Outsider’.

Uriah Heep is opgericht in 1970 en is vernoemd naar een stijlfiguur uit de roman David Copperfield van Charles Dickens. In Nederland brak de band in 1971 door met ‘Look at Yourself’, de plaat met titelsong en culthit ‘July Morning’. Op deze plaat klonk voor het eerst het eigen geluid waar de band tot die tijd naar op zoek was: scheurende hammond, wah wah gitaar en close harmony zang. Met de teksten die een sprookjesachtige, magische sfeer ademen was een sound gevonden die Uriah Heep vandaag de dag nog steeds kenmerkt. 

 

Voorafgaand aan het Uriah Heep concert is er een Pre-Party in de lobby van Gebouw-T. Bij het tonen van een geldig concertticket is deelname gratis. De bar opent om 16.00 en het feestje eindigt om 18.00, daarna kan iedereen wat gaan eten, zodat om 19.00 iedereen is opgeladen voor het concert. Inschrijven kan via de website van Gebouw-T.

De zaal gaat om 19:00 uur open, het concert start om 19.45 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van Gebouw-T, www.gebouw-t.nl en via ticketmaster, www.ticketmaster.com.