Gemotiveerde Walther Bogaers is drummer van de band Code-5 en is heel stellig in de drijfveer waarom zij en nog twee andere bands een benefietconcert organiseren op zaterdag 1 april in Den Enghel te Bergen op Zoom.

 

 

‘Ja, zaterdag 1 april organiseren wij een benefietavond waar drie bands aan meewerken. Noem het maar Rock Xtreme 3.0.’

 

Alvorens op het concert in te gaan vraag ik Walther wat Het Getij is? ‘Stichting Inloophuis Het Getij is een inloophuis voor ex-kankerpatiënten en hun familie waarvoor allerlei activiteiten ontwikkeld worden. Ze hebben vestigingen in Ossendrecht en Bergen op Zoom en het is deze laatste die wij een ondersteunend handje willen toesteken. Zij draaien niet op subsidies maar op giften en donaties en kunnen wel wat hulp gebruiken.’ Aldus Walther.

 

Omdat ik er me nog steeds geen goede voorstelling van kan maken springt Anja Bogaers in. Zij heeft een poos bij Het Getij gewerkt als vrijwilliger. ‘Mensen die kanker overleefd hebben en uitbehandeld zijn vallen heel vaak in een diep gat. De artsen zeggen zoiets als:’U bent uitbehandeld, veel succes.’ Maar daar is het niet mee gedaan. Behalve dat je vaak lichamelijk nog een lange weg te gaan hebt om helemaal op te knappen is het vooral geestelijk nog een heel traject. Je moet alles nog verwerken. Het Getij probeert daarin te helpen de mensen weer terug in de maatschappij te krijgen. Er zijn vrijwilligers die weten waar je vandaan komt en wat je nu nog te verwerken hebt. Juist dit soort betrokken mensen kunnen je helpen om de volgende stap in het genezingsproces te maken. De omgeving wandelt immers door!’ Ik kan de emotie in de ogen van Anja zien als zij haar vurig betoog houdt. Iedereen heeft wel mensen in zijn of haar omgeving die met deze vreselijke ziekte is geconfronteerd. Er wordt al veel gedaan aan onderzoek en dergelijke. Maar het zogenaamde “na-traject” wordt weinig besproken terwijl toch iedereen die er mee is geconfronteerd weet wat de impact op de patiënt en zijn of haar omgeving is.

 

Anja wijst daar dan ook op:’Het is zonde dat de zorg niet naar dit na-traject verwijst. Hier kunnen patiënten praten met mensen die weten wat het is, hier kun je delen. Je hoeft jezelf niet helemaal bloot te geven, maar hier vindt je mensen met wie je door het samen deelnemen aan allerlei activiteiten kunt delen omdat ze weten wat jouw lot is. Die weten dat de echte heling, zowel fysiek als wel geestelijk, na de medische behandeling nog wel even door suddert. Het is dat gat waar inloophuizen als Het Getij de benodigde ondersteuning bieden.’

 

Walther knikt:’En daarom ook dit benefiet concert. Er spelen deze avond drie bands: Leftbank Legend, Brothers in Law en CODE-5. Met deze laatste band hebben we nog iets speciaals in petto. We staan met maar liefst 10 man op het podium want speciaal voor deze avond hebben we een trompettist, saxofonist en trombonist toegevoegd aan onze bezetting. Dat klinkt tof man. Verder hebben we een heuse Lady Speaker, Sophie Kunstt, die heel de avond aan elkaar zal praten.’

 

Op zaterdag 1 april a.s. gaat de zaal van Den Enghel, te Bergen op Zoom, al open om 20:30 uur en om een uurtje of negen zal de eerste band van start gaan.

Een kaartje voor Rock Extreme 3.0 kost 10 euro en is al te bestellen via www.code-5.nl of aan de kassa te verkrijgen natuurlijk.

 

Er zijn ook VIP arrangementen te verkrijgen tegen 25 euro. Naast de entree krijg je 2 consumpties, worden er hapjes geserveerd en mag je plaatsnemen in de VIP box op het balkon.

 

 

Voor meer informatie over Inloophuis Het Getij: www.inloophuishetgetij.nl