Voor de tweede maal organiseert Stichting d’Engelenburgh in Fijnaart een kerstfeest voor mensen die de kerstdagen alleen doorbrengen.

Tweede Kerstdag zorgen Ellen en Marcel Deelen voor een kerstdiner in ouderwetse sfeer. Want: “niemand hoeft met zulke dagen alleen thuis te zijn.”

 

Dinsdag 26 december opent het rijksmonument aan de Molenstraat 24 de deuren om voor zo’n twintig mensen een kerstfeest in ouderwetse sfeer te verzorgen. De kamers van het pand zullen geheel in kerststijl zijn ingericht, inclusief een boom van vier meter en passende muziek. 

 

“Niet iedereen heeft gezelschap tijdens de feestdagen. Sommigen willen ook de kinderen niet tot last zijn, of vinden de feestdagen helemaal niet zo’n feest. Voor die mensen organiseren we een gezellige en ouderwetse kerst die hopelijk nog jaren herinnerd zal worden. Dat kunnen ook echtparen zijn natuurlijk.”

 

Deelnemers krijgen een waar kerstfeest van vier uur ’s middags tot een uur of tien ’s avonds.

Na een aperitief bij de open haard worden de gasten onthaald op een viergangendiner aan de tafel die gedekt is zoals honderd jaar terug gebruikelijk was op hoogtijdagen. De organisatoren denken dat zelfs onder de boom voor ieder wel een klein kadootje is te regelen. 

 

Het Kerstfeest kan mede worden georganiseerd dankzij een bijdrage van de Rabobank. 

Wie belangstelling heeft voor dit bijzondere kerstfeest, kan het beste contact opnemen met d’Engelenburgh via telefoonnummer 06 8357 2448 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Uitgangspunt is wel dat er minimaal zo’n tien deelnemers zijn.