Godijn Publishing is een erg actieve uitgeverij. Elly heeft in haar stal onder andere een aantal fantasy schrijvers die ze graag onder de aandacht van de mensen wil brengen.

Daartoe zorgt ze dat ze met een stand aanwezig is op allerlei festivals en beurzen. Ik (Sonn Franken) heb al twee boeken mogen uitbrengen bij Godijn Publishing, via het Boek10 concept waarbij 10 Nederlandstalige talenten hun boek gezamenlijk presenteren tijdens een grootse happening in een theaterzaal.  Mijn boeken "De Oversteek" en "Bleke Demonen", van de trilogie "Kronieken van Ginder', vallen onder het fantasy genre.

 

Op zaterdag 21 en zondag 22 april vond Elfia plaats. Het is een fantasy festival dat zijn weerga niet kent. Dit weekend was het op de locatie Haarzuilens, waar het grootste kasteel van Nederland te vinden is. Als je de entree al ziet, is het alsof je terug in de tijd stapt. Dat gevoel wordt alleen nog maar versterkt als je al die uitgedoste mensen ziet. Het is alsof je werkelijk in een sprookjesland binnenstapt.  Elfen, feeën, ridders en dwergen, maar ook steampunk, Dickens en nog meer elementen komen voorbij. Sommige kostuums zijn nog mooier dan de andere en er zijn werkelijk de wonderlijkste creaties bij. 

 

Ik ben er vroeg bij om Elly te helpen met het uitladen van al die boeken en andere attributen. Over een zijknat weiland is dat geen sinecure met slechts een klein bolderkarretje. Je sjouwt je een ongeluk en het weiland was kletsnat, hetgeen resulteerde in doornatte schoenen en idem sokken.  Maar het is de moeite waard. Zeker als ik later mijn collega auteurs Marc Lommert, Garvin Pouw, Johan Klein Haneveld en Oli Veyn begroet.

 

De dag verloopt snel maar is erg lang. Er worden driftig boeken van ons gekocht door het publiek en je kunt lekker met de mensen over je werk praten. Ik heb erg genoten maar weet niet of een hele dag achter een stand staan mijn ding is. In overleg met Elly besluit ik dan ook rond zessen dat ik het voor gezien hou. Toch ben ik blij dat ik er geweest ben en mijn steentje heb kunnen bijdragen.  Trouwens over fans gesproken. Er kwam een jongedame die haast al onze fantasy boeken kwam kopen, maar die plots twee van mijn oorlog romans tevoorschijn toverde. Die had ze in de boekhandel voor haar zelf en haar moeder gekocht. Ze wist dat ik op Elfia zou staan en ze nam ze speciaal mee om door mij te laten signeren. Als dat niet lief is?! Dat zijn toch de bijzondere momenten als auteur.

 

Foto's met de naam Elly zijn eigendom van Godijn Publishing