De Regenboog organiseert gratis herfstlunch voor mensen met dementie.

Zorghuis De Regenboog in Roosendaal organiseert op woensdag 12 december om 12.00 uur een herfstlunch voor mensen met dementie. Ook eventuele partners zijn welkom. De Regenboog speelt in op een behoefte om eenzaamheid te doorbreken. Ook onbegrip en de moeilijkheid hierover te spreken, speelt soms een rol.

 

Mensen met beginnende dementie ervaren soms dat hun wereld kleiner wordt. Onbewust kunnen zij (en hun partner) in een isolement raken. Om dit te doorbreken en om hen in contact te brengen met anderen, kiest De regenboog ervoor activiteiten te organiseren. Inmiddels maken mensen uit de hele regio hiervan gebruik.

 

Kosteloos

Het zorghuis, dat eind september het tienjarig jubileum vierde, wil hiermee de drempel verlagen en mensen de mogelijkheid bieden hun ervaringen te delen. Vanzelfsprekend zijn partners en/of familieleden en andere belangstellenden welkom.

De lunch wordt georganiseerd op het adres Florisdonk 4 in Roosendaal. Reserveren via 06 – 5026 8829 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er zijn geen kosten aan verbonden.

 

Zelfstandigheid

De Regenboog biedt de ouder, partner of kind een veilige en zorgzame omgeving waardoor de direct naaste-betrokkene of verzorger de kans krijgt om tot rust te komen. Zorg en liefde wordt gegeven die benodigd is en afgestemd op de individuele behoefte. De medewerkers van De Regenboog creëren zoveel mogelijk een huiselijke situatie waarin elke zorggast zich thuis voelt en zij vinden het belangrijk de sterke kanten van de gasten te benadrukken.

Zij bieden de mogelijkheid de zorggasten te laten deelnemen aan vertrouwde activiteiten als boodschappen doen, helpen met eten maken en in de tuin werken. Zelfstandigheid is voor jong en oud van essentieel belang en bevordert het zelfvertrouwen. Om zo goed mogelijk de huiselijke sfeer te kunnen behouden, wordt gewerkt met kleine groepen van maximaal vier volwassenen of zes kinderen.

 

Bij de Regenboog krijgt ieder de aandacht die is afgestemd op de persoonlijke behoefte.