In het seizoen 2017/2018 zijn we begonnen om daar waar mogelijk het “traditionele” polyestermateriaal te vervangen voor milieu vriendelijke materialen zoals textiel en hout.

Verder is Paverpol voor een gedeelte toegepast. In het seizoen 2018/2019 trekken we deze lijn compleet door.

In onze creatie voor de optochten van 2019 maken we geen gebruik meer van polyester. Daarnaast zijn verfmaterialen allemaal op waterbasis. Hiermee zijn we in staat om een A-wagen te bouwen, zonder polyester, en andere chemische polymeer producten. Dit willen we graag aan iedereen laten zien! Vandaar dat we weer een open dag organiseren, en wel op 20 Januari:

Open dag BC de Waterstraot op 20 januari!

Op 20 januari openen we de deuren van het bouwkot aan de Canadaweg 34 om aan iedereen onze nieuwe creatie, en de vordering van de bouw te laten zien. Vanaf 11 uur, tot 15:30 kan men komen kijken naar de wagen, het ontwerp, en de vorderingen daarvan. Ook kunnen we dan uitleg geven, en de verschillende aanpassingen uitleggen en toelichten als het gaat over het Biobe(e)st proces. Dit natuurlijk onder het genot van een hapje en drankje, en begeleid met muziek van (diverse) dweilbandjes.