De 24e editie van de Western Experience in de Brabanthallen in Den Bosch vindt in het weekeinde 26/27 januari 2019 plaats.

De Western Experience is het grootste en gezelligste allround Country & Western Festival van Europa. Het staat bol van muziek, dans en paardenspektakel en is al sinds 1996 een vaste waarde op de internationale country & western kalender.

 

Op het hoofdpodium o.a. The Garth Brooks Experience (coverband Garth Brooks) en uit de USA Jordyn Mallory. Daarnaast treedt Windfall op, de band met waarschijnlijk de meeste ‘dienstjaren’ , de veel belovende Danny Hendriks met Band en Ramblin Boots, ook al zo’n wervelende naam in het Nederlands en Europese Country circuit, als ook Rik Vinke met Band na het grote succes van vorig jaar op herhaling, en nu op het hoofdpodium.

 

Nieuwe hoofdentree Brabanthallen

Tijdens deze editie van de Western Experience in januari 2019 nemen we ook weer de nieuwe grootse hoofdentree in gebruik. Het U-vormige middenterrein van ruim 7000 m2 (voorheen artiesten- en crewparking) is overkapt met een lichtdoorlatend dak, waarmee de entree een unieke ontmoetingsruimte is geworden, van waaruit ALLE hallen bereikbaar zijn. In deze hal komen we dit jaar met een artiesten en DJ podium: Swing & Sing; Listen & Linedance….

Op dit podium zullen voornamelijk line-dance artiesten optreden, waaronder Gerard Bierman, Jill Fisher, Claes van de Ster, Ted & Helen, Liona Post, Patrick Koers en vele anderen… een must voor de linedancer!

De GJ Swinkelshal wordt daarmee het centrale punt, come-together punt met entree, garderobe, groepenkassa, maar ook staan hier de Oldtimers en is er een van de vele Food & Drink Court gelegen.

 

Voor de liefhebbers van het line dansen zijn er vier dansvloeren, er worden diverse workshops gegeven, onder andere door Yvonne Smeets, Daan Geelen en de Belgische Laura Jones, die ook met haar groep in de Catalaanse dansstijl een demo en workshop zal geven. Deze ‘intensieve’ dansstijl doet verwachten dat ook de jeugd weer massaal geïnteresseerd zal raken in het line dansen. 

 

Ook Is er weer een cultuur programma waar  een groot aantal Native American Dancers uit Amerika speciaal voor de Western Experience worden ingevlogen en uitleg geven over hun levenswijze, de problemen waar ze momenteel tegenaan moeten vechten (denk aan Donald Trump met zijn aparte manier van het land besturen) maar zullen ze ook authentieke demonstraties geven. De Culture & Natives hal krijgt dit jaar weer echt de aandacht die ze verdient waardoor er ook meer Natives gerelateerde standhouders u alles over de Indianen en hun cultuur kunnen en mogen vertellen. Een vijfde dansvloer wordt permanent gewijd aan het moderne line dansen (non-country) met onder meer workshops door Esmeralda van der Pol.

Zoals elk jaar zullen in de paardenhal weer sprankelende live paardenshows van Josh Clemens worden getoond en zal er worden gestreden om de WE Jackpot in verschillende vormen van Western Riding, waaronder de spectaculaire barrelraces. Met de inschrijving van topruiters uit Belgïe, Duitsland en uiteraard Nederland is spektakel gegarandeerd.

 

De bezoekers kunnen tijdens de Western Experience ook geniet van de grootste Western Markt van Europa met meer dan 80 stands voor originele en bijzondere Country & Western kleding, kunst, muziek, meubelen en accessoires.

 

Openingstijden

 

• Zaterdag 26 januari 2019: 10:00 – 21:00 uur

• Zondag 27 januari 2019: 10:00 – 18:00 uur 

 

Voor actuele informatie over het programma, de line-up van artiesten en het bestellen van gunstig geprijsde toegangskaarten in de voorverkoop kijk op www.westernexperience.com of volg ons op Facebook.