Den Enghel te Bergen op Zoom zal op zondagmiddag 10 februari het toneel zijn van een dubbele boeklancering van de Bergse schrijver Sonn Franken.

Als eerste presenteert hij zijn inmiddels derde bundel gedichten / foto’s met als titel: “Kabinet der Zinsbespeling”. Ook voor deze derde bundel zocht Franken de combinatie van foto en gedicht om een bepaald moment, of emotie te vangen. ‘Op deze manier kan ik iets doen met twee van mijn passies: schrijven en fotograferen. Op deze manier ook wordt de verbeeldingskracht sterker en bied ik de lezer van mijn bundel iets extra’s.’ Aldus de Bergse schrijver.

 

 

Om 14:50 uur deze middag wordt het extra spannend. Niemand minder dan Prins Nillis III, in aanwezigheid van de volledige Stichting Vastenavend, zal het eerste exemplaar van “Vastenavend ellef jare in wóórd en beeld – De ziel van het feest blootgelegd” in ontvangst nemen.

Dit ferme boek van maar liefst 450+A4 pagina’s (liggend en met harde cover) staat boordevol foto’s en een twintigtal Vastenavend gedichten die Franken heeft vastgelegd gedurende de 11 jaren dat hij gedurende dit volksfeest voor diverse media op pad was. ‘Vastenavend is mij met de paplepel ingegoten. Als klein kulleke toog ik al naar de optocht met mijn moeder en een deel van het gezin. Met mijn blauwe kiel, rode zakdoek, gordijn en met verbrande kurk aangebrachte snor, was ik een echte krab. Ik heb het altijd een eer gevonden om overal bij te mogen zijn. Aangezien ellef jaren in Berrege een jubileum is, moest er wel iets met al dat materiaal gedaan worden. Dat is dus dit Jubileum boek geworden.’

 

Ondertussen wordt er driftig ingetekend op de bestellijst, de prijs van 50 € blijkt geen belemmering. Men kan nog tot 25 januari intekenen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en zo een uniek boek bemachtigen.

De meesten mensen die hun boek reeds bestelden, gaven aan dit exemplaar graag in ontvangst te nemen op 10 februari tijdens de presentatie. Ook hebben al een aantal muzikanten aangegeven bij de presentatie aanwezig te zijn. Het belooft dus een vrolijke en feestelijke middag te worden, een die precies in de Vastenavend traditie past.

 

Dubbele presentatie Bergse Schrijver Sonn Franken:

 

Locatie                                 Den Enghel, Grote Markt 19 Bergen op Zoom

Zaal open                            14:00 uur

1e presentatie                   Bundel “Kabinet der Zinsbespeling” – 14:30 uur

2e presentatie                   Vastenavend Jubileumboek – 14:45 uur

Overhandiging                  1e exemplaar aan Prins Nillis III – 14:50 uur

Entree                                 Gratis

1e editie bestellen          Vastenavendboek – tot 25 januari

Uitgeverij                           Beide boeken – BoekenIndustrie

 

Bij deze wordt elke krab, elk dweilbandje, elke bouwclub en elke Vastenavend vierder uitgenodigd om deze bijzondere zondagmiddag (na het Neuzebal) mee te beleven.