Activiteitencommissie Paardenkuuroord Nispen wist ons het volgende te vertellen

Graag wil ik uw aandacht vragen voor het volgende. Op 31 augustus as van 10:00 tot 18:00 uur houden wij op Stal Wagemakers in Nispen een bijzondere jaarmarkt. Deze markt zal grotendeels in het teken staan van het goede doel: Stichting Manegepaardenpensioenfonds (manegepaardenpensioenfonds.nl).

 

Deze stichting zet zich onder andere in voor manegepaarden, kermispony’s, politiepaarden en circuspaarden. Veel van deze paarden moeten heel wat doorstaan en beschikken vaak over enorm veel geduld, waarbij ze veel meer toestaan dan eigenlijk goed voor ze is. Na jarenlang hard werken zijn ze dan vaak lichamelijk maar ook geestelijk opgebrand. Veel van deze dieren belanden dan helaas bij de slacht. Stichting manegepaardenpensioenfonds bied deze paarden een veilige plek waar ze op respectvolle en waardige manier oud mogen worden. Sinds 2003 heeft de stichting bijna 50 uitgewerkte paarden en pony’s opgevangen en ze een tweede jeugd gegeven. 

 

Het tweede deel zal in het teken staan van de officiële opening van ons Paarden Kuuroord.  In ons Kuuroord staan de Zoutkamer en Aquatrainer centraal.  

 

In onze Zoutkamer kunnen paarden terecht met onder andere luchtwegproblemen denk hierbij aan: verstopte sinussen, hooikoorts en diverse allergieën. Maar de Zoutkamer is ook zeer geschikt bij huid problemen, denk hierbij dan onder andere aan: mok, CPL en zomereczeem.  

De Aquatrainer wordt vooral ingezet voor revalidatie en training hier gaat het vooral om: verbetering van de balans en coördinatie, training van rug- en buikspieren en vermindering van belasting op de gewrichten. Naast de Zoutkamer en de Aquatrainer kan men in ons Paarden Kuuroord ook terecht voor lichttherapie en hebben wij een vitafloor (trilplaat).  

Het is de eerste keer dat er op deze wijze vorm wordt gegeven aan deze jaarmarkt, heel bijzonder dus. Volg hen op hun facebook pagina: https://www.facebook.com/Paardenkuuroord/