Vanaf woensdag 28 oktober 2020 is, in deze bijzondere tijd, het voorlichtingsseizoen gestart op het Mollerlyceum.

De huidige tijd vraagt om een andere manier van informeren en communiceren. Iets dat het Mollerlyceum goed heeft begrepen. De school is vanaf vandaag tot de inschrijfavonden in maart wekelijks geopend voor geïnteresseerden en dagelijks benaderbaar via WhatsApp.

Daar waar voorgaande jaren de aftrap plaatsvond tijdens de centrale scholenmarkt in november, het evenement waar alle scholen uit de regio ouders van leerlingen uit groep 7 en 8 informeerden om zo een gerichte keus samen met hun zoon of dochter te kunnen maken, is het dit schooljaar geheel anders.

Binnen de scholen voor voortgezet onderwijs wordt er gekeken hoe en op welke manier ouders en leerlingen uit groep 7 en 8 in de huidige tijd aan hun informatie kunnen komen.

Het Mollerlyceum heeft een evenementenkalender, de ‘Inloper’, ontwikkeld die samen met de Bode vandaag bij iedereen op de deurmat valt. De school heeft ervoor gekozen om een palet van mogelijkheden te bieden met voor ieder wat wils; ouders, maar vooral de leerlingen van groep 7 en 8 hebben wat te kiezen.

Via de QR-code op de inloper kan per activiteit ingeschreven worden. Uiteraard kunnen ouders en leerlingen deelnemen aan meerdere activiteiten. Alles in deze voorlichtingsperiode is er op gericht om het, op een Covid-19 vriendelijke manier, voor ouders en leerlingen zo makkelijk mogelijk te maken om de school te bezoeken en op een zo’n laagdrempelig mogelijke manier contact te zoeken met de school. 

Hiermee biedt de school maatwerk op weg naar maart 2021; het moment voor groep 8 leerlingen om zich in te schrijven voor een school voor voortgezet onderwijs.