De leerlingen van het Mollerlyceum in Bergen op Zoom zitten, net als de rest van Nederland, al een aantal weken opnieuw in lockdown.

Dinsdag tijdens de persconferentie is bekend geworden dat de lockdown nog wat langer gaat duren. Reden voor het Mollerlyceum om de leerlingen te laten weten dat ze niet vergeten worden. Deze week trapte de school een postercampagne af; #ikbenernog.

 

Leren op afstand, we weten inmiddels dat het nog wat langer gaat duren. Het kan even niet anders. Maar wat missen we de leerlingen; de persoonlijke interactie in de klas, de gezellige chaos in de aula en de drukte op het schoolplein. Door de lockdown in het onderwijs zouden we bijna vergeten dat onze leerlingen het ook moeilijk hebben. Met een ludieke actie willen wij hen een gezicht geven en de aandacht geven die ze verdienen!” vertelt de heer Looijen, directeur van het Mollerlyceum, een middelbare school voor havo, atheneum en gymnasium. 

Eerder deze week hebben de ruim 600 leerlingen van het Mollerlyceum, een poster in de brievenbus ontvangen. De poster is onderdeel van een ludieke actie van de school om de leerlingen in het zonnetje te zetten. Op de poster is de tekst te lezen ‘Hallo! Hier studeert een Molleriaan!’ #ikbenernog. Leerlingen worden opgeroepen om de poster zichtbaar achter het raam te hangen zodat de omgeving weet dat daar hard gestudeerd wordt en de scholieren daardoor een gezicht krijgen. Mollerianen die ook nog voor woensdag een selfie met de poster maken en delen op Social Media maken kans op een verwenpakket om het thuis studeren een beetje leuker te maken. De mentoren van het Mollerlyceum verloten 50 pakketten onder alle deelnemers en geven die volgende week persoonlijk bij de winnaars thuis af.