In het kielzog van de rijksoverheid versoepelt het Bravis ziekenhuis een aantal coronamaatregelen.

Vanaf zaterdag 25 september is het niet langer verplicht om 1,5 meter afstand te houden. Wel blijft het dringend advies om elkaar de ruimte te geven, dat geldt ook binnen Bravis. 

 

De 1,5 meter-maatregel had grote gevolgen voor het ziekenhuis. Zo konden onder andere de wachtruimtes niet ten volle benut worden. Daardoor kregen bezoekers van het Bravis het dringend verzoek om alleen naar hun afspraak te komen. Zij konden wel iemand via de telefoon mee laten luisteren. Vanaf 25 september kunnen weer alle zitplaatsen in de wachtruimtes worden gebruikt. Het verzoek aan elke bezoeker is toch om met maximaal één begeleider naar de polikliniek te geven, zodat iedereen voldoende ruimte heeft. 

Om deze reden zijn in de kliniek maximaal twee bezoekers per patiënt welkom. Wel mogen vanaf zaterdag bezoekers elkaar voortaan afwisselen. De bezoektijden van de verpleegafdeling blijven vooralsnog van 18.00 tot 20.00 uur. 

 

Bravis Plaza’s

De restaurants in het ziekenhuis, Bravis Plaza’s, zijn sinds 10 juni weer open voor patiënten en bezoekers. Wel was het aantal zitplaatsen nog beperkt. Vanaf 25 september kan de volledige bezetting weer benut worden. 

 

Mondkapje

In het Bravis ziekenhuis hoeft al enige tijd geen mondkapje meer gedragen te worden. Medewerkers dragen wel een medisch mond-neusmasker als zij binnen 1,5 meter afstand van de patiënt komen. De patiënt hoeft geen mond-neusmasker te dragen, maar mag dat uiteraard wel. Bezoekers krijgen bij binnenkomst in het ziekenhuis ook niet langer de vraag of zij een mond-neusmasker willen dragen. In drukke (wacht)ruimtes kunnen bezoekers een masker pakken. 

 

Manier van begroeten

Uit veiligheid voor onze patiënten en medewerkers kiest het Bravis ziekenhuis ervoor om te stoppen met het schudden van handen als begroeting. Natuurlijk blijven we elkaar wel hartelijk begroeten, maar dan zonder hand. Elke medewerker kiest een begroeting die bij zichzelf, de patiënt of het moment past. 

 

Basisregels

De versoepeling van de maatregelen betekent niet dat het coronavirus is verdwenen. De basisregels blijven belangrijk om COVID-19 en andere virussen, zoals het griepvirus, te voorkomen. Daarom geldt het dringend advies om bij verkoudheidsklachten niet naar het ziekenhuis te komen, geregeld handen te wassen, bij binnenkomst de handen te desinfecteren en te hoesten en te niezen in de elleboog. Door ons aan deze basisregels te houden zorgen we samen voor een veilige omgeving.