Een heel druk bezochte dag in de Waterput

De mensen die van muziek houden hadden het in hun agenda genoteerd dat het op 22 april de Record store day zou zijn. Van begin tot het einde met bands en artiesten vanuit België en Nederland was men laaiend enthousiast over de line up van deze dag. De speaker Willem Jongeneelen sprak de woorden dat er normaal een Toegift op het einde van een programma is, maar dat hun er mee van start gingen.

De Toegift waren met twee muzikanten aanwezig die een nieuw melancholisch poëzie geluid uit Zeeland ten gehore brachten.  Bij de band Navarone hoeft men sinds de Voice geen uitleg meer te geven daar hun een heerlijke eigen rock op plaat laten persen. Roosbeef brengt muziek met een organische sound. Ook werd het wel eens ergens psychedelische gitaarpop genoemd daar de band zich wel in kan vinden. Een drie hoofdige band uit België High Hi brengt een mengeling te horen dat zowel vrolijke als sobere geëvolueerde melodieën. Eveneens uit België de band ILA die wat rauwe nummers maakt die therapeutisch werken. 

Voor hun nieuwe album Poetic Rivals en signeersessie kwam Black Box Revelation helemaal uit België naar de Waterput. Een twee mans formatie bestaande uit Jan Paternoster en Dries van Dijck. Van de band Portland kwam de zanger Jente Pironet om wat nummers van hun album te laten horen. Hun bekendheid werd mede door Studio Brussel de Belgische radio bewerkstelligd, daar hun in 2018 de winnaar werden van de nieuwe lichting. De laatste artiest uit België was Stef Karmil Carlens met begeleiding. Hun muziek kan men vergelijken met Bob Dylan, maar ook experimentele- en indierock behoord tot het genre.

En dan de echte toegift van de middag, een volle winkel voor singer-songwriter Froukje uit Nieuwkoop. Ze schrijft haar eigen muziek waardoor ze zich laat inspireren door Typhoon e/o Stromae. Op voorhand was ze bang dat ze een tekst in een liedje wel eens kwijt wilde zijn, dit werd massaal door het aanwezige publiek opgevangen door een geheugen steun om het luidkeels mee te zingen.

Het was een strak programma en een hele lange dag voor de organisatie en mensen die er aanwezig waren. We zijn benieuwd naar het programma voor 2024.

Foto's en tekst Bastin van Elzakkers