Bergen op Zoom - Update (meer foto's) Het begin was warm, erg warm. Donderdagmiddag waren de straten even na 12:00 uur dan ook al vroeg gevuld door mensen die er snel bij wilden zijn.

Bij menigeen stonden de zweetdruppeltjes al ras op het voorhoofd. Het was een mooi begin voor dit jaarlijkse Bergse feest. De vrijdag zag er minder goed uit. Onweer en regen hadden ze voorspeld, en juist dat kwam uit. Gelukkig trokken de buien tegen de middag weg, en kwam de stroom bezoekers toch nog op gang. Leuk als je dan op een gezellig terrasje vrienden vanuit Brazilië tegen het lijf loopt. Die terrasjes horen bij de gezelligheid van de Krabbenfoor. Mensen trekken langs de kraampjes laven zich aan wat lekkernijen en strijken dan daar neer waar een lekker bandje zit of waar het gewoonweg gezellig is. De beide pleinen in de binnenstad laten zich hier dan ook van de beste kant zien. Als vanouds staat de binnenplaats van het Markiezenhof weer vol kunst. Zelfs de Stichting Vastenavend was met een kraam in de Steenbergsestraat aanwezig om nog wat veldtekens en CeeDeekes aan de man of vrouw te brengen. De regen die in de avond naar beneden kwam was snel te ontwijken door onder de vele luifeltjes, tenten of paraplu's te gaan staan. Kon het feest tenminste toch doorgaan.

Ook de zaterdag begon met veel regen. Nog meer dan vrijdag zelfs. Gelukkig bleek eens te meer dat Ons-lieve-Heereke een Bergenèèr is want in de middag verscheen het zonnetje weer en werd het zlefs weer behoorlijk warm. De terrassen en straten stroomden weer vol. Genietend van de kraampjes, de live muziek en van de gezelligheid bleven veel mensen nog lang hangen.

Voor zo maar een 'n glimp van het Bergs volksfeest