OPEN MONUMENTENWEEKEND GEMEENTE ROOSENDAAL
Zaterdag, 13 Juni 2015
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Diverse activiteiten en deelnemende panden zijn al aangemeld, maar er kunnen er nog vele bij. Deze kunnen tot eind juni worden doorgegeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We hopen dat we samen met u tot net zo’n vol en gevarieerd programma komen als in voorgaande jaren!Voor u ligt de eerste Nieuwsbrief met informatie over de Open Monumentendag 2015. Hiermee houden we u op de hoogte van de voorbereidingen en de ontwikkelingen met betrekking tot het Monumentenweekend in september.AANMELDING ACTIVITEITEN


 ambachten zoals steenhouwer, timmerman en leidekker, maar ook museale ambachten als klompenmaker, bezembinder, boekbinder of touwslager. Ook zijn er ambachten die aan voeding en verzorging verbonden zijn, zoals een bakker, slager, kaasmaker, kapper en apotheker monumenten die in restauratie zijn of net gerestaureerd zijn en waar dus recent ambachtslieden aan het werk zijn geweest of nog werken. ateliers en werkplaatsen, galeries van huidige kunstenaars, ontwerpers en vaklieden. ambachten gerelateerd aan de inrichting van monumenten, zoals het meubilair, servies en glaswerk, de stoffering, de klokkenmaker of het tuinontwerp. monumenten waar fraaie toepassingen van ambachten en toegepaste kunsten zichtbaar zijn, zoals houtsnijwerk, beeldhouwwerk, glas-in-lood, stucwerk, wandschilderingen en –bespanningen, tegeltableaus.Het thema van 2015 luidt ‘Kunst & Ambacht’. Daarmee staat zowel de kunst als het ambacht in en rond het monument centraal. Denk hierbij aan:


(Definitie vrijwilliger: vrijwilliger is degene die in enig organisatorisch verband onverplicht en onbetaald werkzaamheden verricht ten behoeve van anderen en/of de samenleving waarbij een maatschappelijk belang wordt gediend.) Uitgesloten zijn vrijwillige brandweer en vrijwillige politieDe Stichting Open Monumentendag heeft een collectieve aansprakelijkheidsverzekering afgesloten ten behoeve van de activiteiten rond de Open Monumentendag, inclusief de Open Monumenten Klassendag.VRIJWILLIGERSVERZEKERINGEigenaren van monumenten, musea en andere organisaties die hun monumentale pand of collectie willen openstellen/tonen voor Open Monumenten Klassendag op vrijdag 11 september 2015 kunnen zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Locatie Centrum Roosendaal