bevlogen pianoduo behaalde indrukwekkende prijzen PIANODUO DIMITROV-BOELEE IN d’ ENGELENBURGH
Zondag, 06 Mei 2018, 14:15
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

bevlogen pianoduo behaalde indrukwekkende prijzen

PIANODUO DIMITROV-BOELEE IN d’ ENGELENBURGH

 

Op zondagmiddag 6 mei geeft het pianoduo Dimitrov-Boelee een concert in d’Engelenburgh in Fijnaart. Geniet van een gastvrij onthaal met dit bevlogen duo.

 

Elvire Boelee en Dimitar Dimitrov vormen sinds 2014 het pianoduo DimitrovBoelee. Sinds hun eerste gezamenlijke optreden gaan ze als een speer, met een uitgesproken voorkeur door het publiek. Een concert door dit duo is een muzikale belevenis van niveau.

In 2014 maakten zij hun debuut op radio 4 bij Opium op 4. In 2015 breidden ze hun repertoire als duo uit en inmiddels treden ze op tijdens concerten in heel Nederland.

In 2016 wonnen ze de derde prijs in Ulvenhart Klassiek in Ulvenhout Breda en kort daarna de eerste prijs in de ‘Kanjer muziek Serie’ in Theater de Leest in Waalwijk.

 

reserveren

Het concert in d’Engelenburgh (Molenstraat 24 in Fijnaart) op 6 mei begint om 14.15 uur. De toegang bedraagt € 14,00 (inclusief koffie en taart). Reserveren is noodzakelijk: 06-8357 2448 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Jonge leeuw

Elvire Boelee speelt piano vanaf haar zesde. Ze kreeg eerst les van de Amerikaanse pianiste Anne Marie Mott en van de Russische pianiste Tamara Boiko. In 2009 werd Elvire toegelaten tot het Conservatorium en studeerde bij pianist Bart van de Roer, later bij Nata Tsvereli. In januari 2014 studeerde Elvire af aan het Prins Claus Conservatorium.

 

Dimitar Ivanov Dimitrov (Dobrich, Bulgarije) kreeg zijn eerste pianolessen op vijfjarige leeftijd. In 2004 mocht hij het Eerste Pianoconcert van Beethoven spelen met het orkest van de Nationale Muziekacademie in Sofia.

Vanaf 2006 volgde hij lessen aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen.

Tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours in 2007, sleepte hij een eerste prijs in de wacht. De jury noemde hem ‘een jonge leeuw op de piano in de traditie van de grote Russische pianisten uit het verleden’.

In 2007 won Dimitar bij het Grachtenfestival zowel de hoofdprijs als de podiumprijs voor jonge musici. In 2008 volgde de grote prijs van het ‘Maria Yudina International Concours’ in St. Petersburg en de eerste prijs bij de LISMA Foundation International Piano Competition in New York.

Op uitnodiging van Jan Wijn, een van Nederlands meest gewaardeerde piano-pedagogen, begon Dimitar in 2010 aan zijn Master of Music aan het conservatorium van Amsterdam, die hij in 2013 afrondde.

 

U wacht een prachtig muzikaal onthaal

Locatie D ‘ E N G E L E N B U R G H Molenstraat 24 4793 EG Fijnaa