VAARTOCHT WEERVISSERIJ
Dinsdag, 22 Mei 2018, 13:15
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Stichting Behoud Weervisserij organiseert vaartochten naar de weervisserij. Het bezoek aan de weren is een unieke gelegenheid om de eeuwenoude vangstmethode op de beroemde Bergse ansjovis mee te maken.

Je vaart als deelnemer in 30 minuten tijd naar één van de drie weren, stapt over op een sloep en gaat voor het fuikgat voor anker. Je ziet van zeer dichtbij hoe de vissers van Van Dort de vangst binnenhalen. De kans bestaat dat buiten gebruikelijke vangst zoals ansjovis, makreel, geep, en panharing er ook een zandhaai of bruinvis in de fuik zit. Na het fotogenieke schouwspel van drie kwartier stap je weer over op de grote boot en vaar je terug naar de Bergsediepsluis. Aan boord krijg je uitleg van een deskundige gids van Stichting Bezichtiging Monumenten over de historie en achtergronden van de weervisserij en het verdronken land van Beveland. Ook worden er filmbeelden getoond.
De afstand tussen het centrum van Bergen op Zoom en de Bergsediepsluis bedraagt circa twintig kilometer. Een bezoek aan de weervisserij duurt in totaal circa drie uur, gerekend vanaf afvaart vanuit de Bergsediepsluis.

Een bezoek aan de weervisserij duurt in totaal circa drie uur, gerekend vanaf de afvaart vanuit de Bergsediepsluis. Een unieke ervaring voor jong en oud!Bijzonderheden 
De vaartochten van SBW vinden plaats in mei, juni en juli op diverse dagen en tijdstippen, variërend van ’s ochtends tot ’s avonds. De avondtochten bieden bij helder weer een mooie zonsondergang. Voor elk wat wils. Bij grote belangstelling worden extra data toegevoegd. Het actuele aanbod is altijd te vinden op www.behoudweervisserij.nl. 

Op www.behoudweervisserij.nl zijn de tijden van afvaart en andere belangrijke informatie te vinden. Het boeken van een vaartocht gaat ook via deze website. Het deelnametarief is € 18,50 per persoon (13 jaar en ouder) of € 12,50 per persoon (t/m 12 jaar). Per tocht kunnen maximaal 36 personen mee.

Aanvullend is er de mogelijkheid om de weervisserij op een afstandje te bekijken aan boord van de grote boot. Het gereduceerde tarief hiervoor bedraagt € 8,50 per persoon (13 jaar en ouder) of € 2,50 per persoon (t/m 12 jaar).
Maatwerk bij grotere groepen is mogelijk. Groepen 7 en 8 van de basisschool kunnen ook dit jaar met de les ‘Me zijn in de weer!’ naar de weervisserij. 

Aanvragen voor beiden gaan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Via VVV Brabantse Wal zijn de vaartochten ook te boeken. 

Locatie Stichting Behoud Weervisserij
Kosten
Een vaartocht kost € 18,50 per persoon (13 jaar en ouder) of € 12,50 per persoon (t/m 12 jaar).