WORKSHOP IKEBANA
Zondag, 16 September 2018, 14:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op zondagmiddag 16 september, 14 oktober en/of 11 november 
kan je deelnemen aan een workshop Ikebana (Japans bloemschikken) in de Volksabdij te Ossendrecht. 

De workshop wordt gegeven door Lydia Theuns en duurt van 14.00 tot ongeveer 17.00 uur. Kosten deelname voor 3 workshops zijn € 30,00, per stuk voor € 12,50 kan ook, incl. koffie/thee.

Ikebana ?? 
Ikeru (leven) en hana (bloem) betekenen samen het tot leven brengen van afgesneden bloemen. 
Het is net als de andere ‘do’ (wegen) een weg tot zelfrealisatie, het tot rust brengen van je geest. Terwijl je bezig bent hoef je je alleen op je schikking te concentreren. Je “praat” als het ware met de bloemen. Al het andere is op dat moment onbelangrijk. Vaak ervaar je dan dat er een gevoel van rust over je komt. 

Bij Ikebana leer je ruimte te creëren in plaats van ruimte te vullen, maar je leert ook op een andere manier naar de natuur te kijken. Het is als het maken van een schilderij. Je denkt na over de compositie, de kleuren en de materialen die je wilt gaan gebruiken. Je verwerkt het liefst de bloemen van het seizoen zodat je iets van de natuur in huis haalt en een perfecte harmonie tussen cultuur en natuur laat ontstaan. Het eindresultaat is ogenschijnlijk eenvoudig. Maar juist door deze eenvoud besef je dat dit jarenlange training en discipline vraagt.

Lydia Theuns beoefent Ikebana sinds 1997 o.l.v. Lia de Grave en is opgeleid in de Ikenobo-school. Al enkele jaren bezit zij de officiële bevoegdheid om in deze school les te geven.
Opgeven voor haar workshop kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0164-642619. Je krijgt dan verdere informatie.Kosten
Kosten deelname voor 3 workshops zijn € 30,00, per stuk voor € 12,50 kan ook, incl. koffie/thee.
Locatie Volksabdij O.L.V. ter Duinen O Lv Vrouw ter Duinenln 199 4641RM Ossendrecht