CONCERT KAMERKOOR MUSICA CORDIS
Zondag, 04 November 2018, 16:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op zondagmiddag 4 november verzorgt het Zeeuwse Kamerkoor Musica Cordis o.l.v. Hans Smout in het aanbod van de Gertrudis Cultuurstichting (GCS) een concert in de Sint Gertrudiskerk. Het thema van het concert is Terug in de tijd. De bezoekers kunnen geestelijke koormuziek beluisteren zoals die de voorbije vier eeuwen geklonken heeft. Er wordt vooral veel muziek met begeleiding van een ad hoc strijkersensemble uitgevoerd, maar er zullen ook enkele werken klinken met alleen b.c.-begeleiding en er is veelstemmige a capella koormuziek. Het concert vindt plaats in het kader van 35 jaar Musica Cordis.

Het kamerkoor Musica Cordis is al jaren één van Zeelands bekendste kwaliteitskoren. Hans Smout leidde de voorloper van Musica Cordis, kamerkoor Pavane, tussen 1977 en 1984 en vervolgens Musica Cordis sinds begin 2000.

Het concert begint om 16.00 uur en duurt ruim een uur. De toegang, inclusief tekstboekje, bedraagt € 10,00, t.m. 18 jaar gratis. De Vrienden van het Ibach-orgel genieten een entreekorting van 50%. 
De gebuikte kerkingang is die aan de zijde van de Kerkstraat. 

Kosten
€ 10,00, Vrienden van het Ibach-orgel € 5,00, t/m 18 jaar gratis
Locatie Sint Gertrudiskerk Grote Markt 10 4611NR Bergen op Zoom