MADE IN BELGIUM 2018
Zaterdag, 17 November 2018, 20:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact www.gebouw-t.nl

Het indoor festival Made In Belgium presenteert de beste Belgische acts van dit moment! Op twee podia zie je opkomende namen en nieuw talent. Dit jaar zijn dat CoelyFaces on TVEqual IdiotsJan Verstraeten en Moonboat! De avond wordt afgesloten door DJ duo Verdampt!  

COELY + BAND

Het is moeilijk te geloven dat de Antwerpse rapster Coely haar eigen raptalent in eerste instantie onderschatte. Vanaf het uitbrengen van de eerste hit 'Aint Chasin' Pavements' is ze namelijk een hard rijzende ster in hiphopland. En zeg maar gerust ver daar buiten. Na meer hits als 'All I Do' en 'Nothing On Me' volgde vorig jaar haar debuutalbum 'Different Waters'. Waarop ze naast een potje rappen ook laat horen dat ze een krachtige soulstem heeft. Met recht wordt Coely bij onze zuiderburen al de 'queen of soul' genoemd!

FACES ON TV

Faces on TV is het geesteskind van alleskunner Jasper Maekelberg. De EP 'Traveling Blind' die in 2016 werd uitgebracht op het label Waste My Records kreeg massa's airplay op Studio Brussel en het Belgische Radio 1. Een optreden op Pukkelpop volgde al snel. Nu is daar het debuutalbum 'Night Funeral' (Unday Records), een verhaal in elf fragmenten dat tegelijk inheems en exotisch aandoet. Je hoort dansende percussie, licht-psychedelische arrangementen, prairiebeats voor urban indians. Alle instrumenten ingespeeld en alle stemmen ingezongen door Jasper himself. 

EQUAL IDIOTS

‘Roodharige topgitarist en zanger. Wacht een internationale carrière.’ Zo werd Thibault Christiaensen in het najaar van 2017 ingeleid in het tv-programma ‘De Slimste Mens Ter Wereld’. De jonge knaap deed het prima en werd de chouchou van Vlaanderen. Op slag was Equal Idiots de populairste punkband van het land. Equal Idiots is power. Het duo Christiaensen-Bruurs brengt ‘energieke rammelmuziek’ in de lijn van Ty Segall en de prille Black Box Revelation. Hun parcours is vlekkeloos. Finalist van Humo’s Rock Rally 2016, laureaat van De Nieuwe Lichting 2016 en vijf weken op #1 in De Afrekening met ‘Put My Head In The Ground’. Uit hun dagboek: ‘Wij zijn gelukkige jongens. In 2017 gebeurden er enorm veel zotte dingen.’ Wordt dit jaar allemaal nog eens flink uitvergroot.

JAN VERSTRAETEN

Jan Verstraeten werd door OOR journalist Willem Jongeneelen omschreven als 'veelzijdig ongeleid projectiel'. Treffend, want de zanger houdt zich naast muziek ook bezig met beeldende kunst en film. Muzikaal gezien kun je Jan kennen van de band Charlie Jones' Big Band, waar hij drie platen mee uitbrengt. In 2017 besluit Jan zich af te zonderen en onder zijn echte naam verder te gaan. Hij wil zich uitsluitend focussen op zijn eerste solo album: Cheap Dreams. 

MOONBOAT

MOONBOAT is de nieuwe band rond Michaël Lamiroy (Tin Fingers / School is Cool), een ​nieuwe generatie ​singer-songwriter uit Antwerpen. In 2015 bracht Moonboat​ een eerste EP ‘Sundrops’ uit. Studio Brussel omschreef die als: ‘Mistig én hoopvol eigentijds' als​ ook de muziekblogs waren​ vol lof: 'Een begenadigd zanger en songwriter die moeiteloos de aandacht weet vast te houden met songs die overtuigend mysterie aan lieflijkheid en experiment aan traditie koppelen.’ (ENOLA.be​)

MOONBOAT in​ een duizelingwekkende bezetting van klasse-muzikanten, staat garant voor concerten die de schemerzone tussen elektronische en traditionele klanken opzoekt, in een zee van tribale percussie. Knipoogjes ​naar​ Talk Talk, Kate Bush, Sufjan Stevens, Nick Drake, Loney De​ar zijn niet te ontkennen. Op Made In Belgium speelt MOONBOAT in trio.

Locatie Poppodium Gebouw-T Wilhelminaveld 96 4611WJ Bergen op Zoom
PRIJS
EARLY BIRD €16,50
DEURTICKET €22,50
VOORVERKOOP €21,50
VRIENT VAN T €15,50
Prijzen zijn inclusief €1,50 servicekosten