ZOMERCURSUSSEN IN NATUURHISTORISCH EN VOLKENKUNDIG MUSEUM
Vrijdag, 16 Augustus 2019
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

woensdag 14 augustus: DIEREN PREPAREREN

Tijd: 13.30 - 16.30 uur, met Bas Perdijk en Niek Lieshout. Entree € 10,- (incl. koffie met wisentkoek)

Bas Perdijk is ondermeer preparateur voor Naturalis, Niek Lieshout verzorgde vorig jaar de prachtig expositie ‘Ademloos Bewonderd, preparaten op sterk water’. Samen maken ze van het museum hun werkplek en verzorgen ze een boeiende presentatie dieren prepareren.

 

donderdag 15 augustus: CURSUS VOGELHERKENNING

Tijd: 9.00 – 12.00 uur. Docent Cor van Aart. Deelname € 10,00 (incl. museumbezoek en koffie)

In het NVMO zijn heel veel bijzondere opgezette vogels te vinden. De vogelexpert van het museum leert je op deze ochtend hoe je vogels kunt herkennen in het veld. We beginnen met een excursie in de Hoevense Beemden/St. Maartenspolder. Aansluitend maken we onder zijn leiding een rondje langs de vogels in het museum, vooral te vinden in de mooie Natuurzaal op de bovenverdieping. Uiteraard is er alle tijd voor het stellen van al je vogel-vragen! (De deelnemers verzamelen op locatie, na de wandeling rijden we met eigen vervoer naar het museum.) Minimum aantal deelnemers: 6 personen

 

vrijdag 16 augustus: LEZING ‘DE BRABANTSE WAL, ONTSTAAN (GEOLOGIE), VERDRONKEN DORPEN EN NATUURONTWIKKELING’

Tijd: 14.00 - 16.00 uur, door Willem de Weert. Entree € 10,-

De Brabantse Wal, een aardkundig erfgoed , is een uniek gebied in het Nederlandse landschap van Ossendrecht naar Halsteren. In de lezing gaat Willem de Weert in op het ontstaan van de Wal in de geologische tijdspanne, de verdronken nederzettingen door overstromingen in de tijd en in het bijzonder de natuurontwikkelingen in de laatste decennia.

Locatie NATUURHISTORISCH EN VOLKENKUNDIG MUSEUM Markt 30a Oudenbosch