BRABANTSE WAL DAG
Zondag, 15 September 2019, 11:00 - 17:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ontdek de Plekken van plezier!

Proeven, beleven en genieten. Dat is de Brabantse Wal Dag 2019 op Landgoed Mattemburgh, één van de mooiste en meest unieke landgoederen van Nederland. De dag is een uitje voor het hele gezin met tal van activiteiten. Hoofdthema’s: toerisme, recreatie, food, innovatie en vooral genieten. Maak je ontdekkingsreis langs de vele stands van de deelnemende ondernemers en organisaties.

Brabant viert 75 jaar bevrijding en ook dat zien we terug in het programma van de Brabantse Wal Dag. Omstreeks 13:00 rijden er een aantal authentieke legervoertuigen het landgoed op richting de Villa. Rondom de Villa is er van alles te doen in het kader van 75 jaar bevrijding op de Brabantse Wal wat groots gevierd gaat worden vanaf oktober. In de tweede wereldoorlog is de Villa nog bezet geweest door de Duitsers. De Villa is die dag opengesteld voor bezoek.

Op het landgoed presenteren zich vele ondernemers en organisaties. Ook dit jaar weer aandacht voor onze groene en duurzame Brabantse Wal. Want we zullen met andere ogen naar onze omgeving moeten kijken. En met de Brabantse Wal Dag wordt dat steeds leuker.
Heel bijzonder is de Icares bus die op het landgoed staat. Icares gaat in op de drone technologie. Aan de hand van deze innovatie wordt momenteel de gehele Brabantse Wal in kaart gebracht. In de bus kun je zien hoe ze dat doen. Een unieke beleving! Ook de natuurorganisaties laten van zich horen deze dag met interactieve activiteiten voor de kids. IVN Groenzoom komt deze dag met de nieuwe zoekkaart voor de Brabantse Wal waar allerlei natuurlijke weetjes op staan.
Theater, entertainment en de Brabantse Wal zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Lach salvo’s over het landgoed, Jazz & Swing rond de Orangerie en de oudste en hipste spelletjes in de Binnentuin. Het wordt weer een superleuke gezins- en familie dag.

De Brabantse Wal Dag start om 11:00 waarna om 12:00 de officiële opening plaatsvindt bij de Villa. De organisatie vraagt de bezoekers zoveel mogelijk met de fiets te komen.

Locatie Landgoed Mattemburgh Antwerpsestraatweg 181 4631 PN Hoogerheide