IRCompany Shailesh Bahoran - REDO & HERITAGE
Dinsdag, 22 Oktober 2019, 20:15
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact www.dekringroosendaal.nl
IRCompany Shailesh Bahoran - REDO & HERITAGE
MET INLEIDING

Bij zijn geboorte staat Redouan Ait Chitt met 6-0 achter. Zonder enige medische verklaring vertoont zijn lichaam bijzondere afwijkingen. Zijn rechterarm is korter en mist het ellebooggewricht. Hij heeft drie vingers aan zijn linkerhand en slechts twee aan zijn rechterhand. Hij mist zijn rechterheup, heeft een korter rechterbeen en loopt met behulp van een prothese. Maar Redouan gelooft niet in grenzen of excuses. Redouan gelooft in zichzelf en daarom werd hij een internationaal geroemde breakdancer en motivational speaker: Redo.

Shailesh Bahoran ontwikkelde samen met dit fenomeen uit de breakdancewereld de meeslepende productie REDO, over onuitputtelijke wilskracht en ijzeren discipline. Over hoe niemand kan bepalen wat jouw limieten zijn. Over een lange en onbekende weg langs eindeloze vergezichten en onverwachte dalen. Een weg waarop de grootste tegenstander ligt verscholen in jezelf.

Zelf danst Shailesh zijn solo HERITAGE, waarin hij op zoek gaat naar zijn oorsprong. Liggen de antwoorden op zijn vragen verscholen in India, in Suriname of in de verhalen van zijn voorouders? Op bijzondere wijze onderzoekt de vernieuwende dansmaker door middel van breakdance en popping zijn Hindoestaanse wortels.

IRC – Illusionary Rockaz Company
REDO is de eerste zelfstandige voorstelling van Illusionary Rockaz Company, het nieuwe gezelschap rond de talentvolle choreograaf en danser Shailesh Bahoran. Illusionary Rockaz Company komt voort uit de allround breakdancecrew IRC die in 1998 te Utrecht werd opgericht. Veelzijdigheid was altijd al het kenmerk van dit collectief dat de komende jaren met Bahoran als boegbeeld een belangrijke speler in de Nederlandse danswereld wil worden.

Inleiding
Bij deze voorstelling bieden we een inleiding aan. De inleidingen bij dansvoorstellingen worden verzorgd door de organisatie van Roosendaal Danst! en je kunt deze tegelijkertijd met de bestelling van je entreekaarten reserveren à € 2,50 per persoon (inclusief koffie of thee). Kijk op deze pagina https://www.dekringroosendaal.nl/extras/inleidingen/ voor een overzicht van alle voorstellingen waarbij een inleiding wordt aangeboden.
Locatie De Kring Roosendaal Kerkstraat 1 4701 HT Roosendaal
Ticket: € 17,50