Tweede lezing (Vastenavend)wagens bouwen: Kijkje over de grenzen
Woensdag, 23 Oktober 2019, 20:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De ontwerpen zijn gemaakt en alle clubs zijn nu hard bezig dit om te zetten tot een schitterend gerijke. In Bergen op Zoom kennen we een fantastische bouwcultuur. Regio’s kijken met een schuin oog naar wat hier op straat gebracht wordt. Andersom gebeurt dat ook. Bouwers doen elders inspiratie op. Van Valencia tot Viareggio en van Boemeldonck tot Peejenland. Bouwers uit deze contreien geven een interessante kijk op het bouwen van wagens in hun plaatsen. Hoe bouwen ze elders wagens?

Ruud Hoogers van BC de Spie uit Hoeven en Pascal Machielsen uit Prinsenbeek delen graag hun ervaringen over de bouwprocessen, alternatieve materialen, en je de jeugd betrekt bij de bouwclub. Tijdens een enerverende avond zullen ze ons laten kennismaken met de bouwfacetten in hun plaats. De Vastenavend ofwel carnavalsbouwcultuur is een van de mooiste culturen in Brabant die we moeten koesteren en behouden. Elkaar ontmoeten en kennis overdragen. Ongetwijfeld zijn er raakvlakken al is het alleen al de passie voor het bouwen.

Iedereen kan zich hiervoor aanmelden. Graag willen we vooraf weten wie erbij zijn. Geef via deze pagina (link) even je naam en e-mail adres op. Dan kunnen we je ook informeren indien nodig!

Locatie Den Enghel Grote Markt 19 4611 NS Bergen op Zoom
werkgroep Samenwerking van Stichting Bergse Bouwers