Rondleiding Verborgen Vesting
Zondag, 04 Oktober 2020, 13:30 - 15:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact www. stadsgitsen-bergenopzoom.nl

Wat is een vesting en waarom was Bergen op Zoom zo’n roemruchte vesting die bijna onneembaar was? Wat gebeurt er binnen een vesting en waarom ging het mis in 1747?

Dit en meer hoor, zie en ervaar je tijdens een rondleiding in de Verborgen Vesting die ongeveer een uur duurt. Gidsen van Stadsgidsen Bergen op Zoom maken het interactief; zij hebben kennis en beleving aan het vestingrelict toegevoegd. Lopend en trap-afdalend door de vestingkelder vertellen onder andere drie grote bioscoopschermen het indrukwekkende en soms hartverscheurende verhaal. De Verborgen Vesting: onvindbaar en het geeft pas zijn publiek geheim prijs als je er bent geweest.

In 2017 stuitte men bij de bouw van Hof van Asselbergs op deze unieke ondergrondse archeologische vondst. Diverse overleggen met Stadlander (eigenaar van Hof van Asselbergs), de Nederlandse Bouwunie en de gemeente Bergen op Zoom maakten dat uiteindelijk de vestingkelder onderdeel is van een nieuwbouwproject dat in 2019 werd opgeleverd. Het voor Bergen op Zoom unieke vestingrelict uit een bouwperiode van begin 1700 laat bijzondere details zien zoals de traptoren, een ondergronds gangenstelsel en een fougasse (kruitbunker). De gelaagdheid van de plek is compleet omdat je je als bezoeker onder de funderingen en installaties van bovenliggende woningen bevindt.

Locatie Vertrek vanaf NS station Stationsplein 1 4611 BX Bergen Op Zoom
Volwassenen € € 8.00
Kinderen € € 4.00 t/m 12 jaar
Vanaf 1 augustus reserveren via www.stadsgidsen-bergenopzoom.nl