Hét Concertkoor bestaat 25 jaar en dat vieren wij met een zelden uitgevoerd concert!
Zaterdag, 07 November 2020, 20:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hét Concertkoor bestaat 25 jaar en dat vieren wij met een zelden uitgevoerd concert!

Voor het Jubileumconcert van 7 december om 20.00 uur in Theater De Maagd staat de tweede versie van de PETITE MESSE SOLENNELLE van Gioacchino Rossini op het programma.
Na vele jaren geen noot gecomponeerd te hebben schreef Rossini op zijn oude dag een kleine mis voor 12 zangers, twee piano’s en harmonium: de Petite Messe Solennelle.
Het ongekende succes ervan leidde ertoe dat Rossini er zelf een georkestreerde versie van schreef.
Wegens de onmiskenbare charme van de oorspronkelijke versie en de (vanzelfsprekend) geringe uitvoeringskosten ervan, wordt de groots georkestreerde versie zelden of nooit wordt uitgevoerd.
Het 25-jarige jubileum van het koor én de samenwerking van Hét Concertkoor met de City Opera Charkov, zijn een perfecte aanleiding om dat nu wél te doen en dat onder leiding van de topdirigent Martin Panteleev!

Het concertprogramma wordt gecompleteerd met twee werken van Beethoven: ‘Tremate, Empi tremate’ trio voor sopraan, tenor, bas en orkest opus 116 en Chorfantasie opus 80 voor pianosolo, 6 vocale soli, groot koor en orkest. Dit gelegenheidswerk bleek later een generale repetitie én inspiratiebron te zijn geweest voor het slotkoor uit zijn beroemde Negende Symfonie!

We vieren ons jubileum afloop van het concert met een hapje en een drankje en een muzikale nazit.

 

Toegangskaarten - 1e rang € 37,50 en 2e rang € 29 - via de site van het koor: hetconcertkoor.nl en via de site van het theater: demaagd.nl

Locatie Theater de Maagd Grote Markt 32 4611NT Bergen op Zoom