Landgoed De Hertgang in september
Van Donderdag, 09 September 2021 -  09:00
Tot Donderdag, 30 September 2021 - 17:00
door Anoniem
Contact Christine van der Hucht

Landgoed De Hertgang in september

Pawpaw
September is de eerste maand van de meteorologische herfst. Je kan dat aan de natuur al merken: afgezien van wat late bloeiers, laten veel bomen en struiken nu al vruchten zien, zoals bijvoorbeeld de Pawpaw boom (Asimina triloba) die op Landgoed De Hertgang te vinden is. De Pawpaw komt van nature voor in de bossen van Noord- en Noordoost-Amerika. De naam is waarschijnlijk afkomstig van één van de indiaanse talen, maar hij kan ook wel afkomstig zijn van het Spaanse ‘papaya’: misschien omdat de twee vruchten een beetje op elkaar lijken.

Bij biologische telers in Amerika staat deze vrucht in de belangstelling omdat het een inheemse fruitsoort is die weinig last heeft van ziektes; voor de teelt zijn weinig bestrijdingsmiddelen nodig. Veel onderzoeken zijn gedaan naar de vrucht zelf, maar er is ook onderzoek gedaan gericht op de medicinale toepassing van Pawpaw, die veelbelovend leek in de bestrijding van kankercellen.

Vrijwilligers gezocht
Stichting Landgoed De Hertgang is voor het beheer en het onderhoud aangewezen op de inzet van vrijwilligers. En gelukkig kunnen we bogen op een heel leuk team dat zich met veel plezier inzet voor het landgoed. Maar de Stichting kan heel goed nog een paar helpende handen gebruiken die zich bezighouden met het onderhoud in de tuinen en het arboretum. Het gaat om werkzaamheden als wieden, maaien, snoeien, heggen knippen, groenafval afvoeren en dat soort zaken. Groenervaring is mooi meegenomen, maar niet noodzakelijk. Geïnteresseerd in de mogelijkheden? Bel dan even naar Hans Remijnse (0164-683801) of stuur een mailtje (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Openstelling
Het landgoed is dagelijks van 09.00 tot 17.00 uur open voor bezoekers. Betalen (€ 4,50 per persoon, kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis) kan bij het Bezoekerscentrum met uw smartphone (QR-code). Daar kunt u ook de folder pakken en de route volgen die op de plattegrond is aangegeven. Op zondagen kan er koffie of thee bij het bezoekerscentrum afgehaald worden en kan het terras gebruikt worden.
U vindt De Hertgang aan de Klaverblokken 18 in Halsteren. Voor meer informatie over het landgoed: kijk op www.dehertgang.nl.

Locatie Klaverblokken 18, Halsteren
n.v.t.