Rondleiding Verborgen Vesting
Zondag, 19 September 2021, 13:30
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een uniek kijkje in de Oude Vesting van Bergen op Zoom. Onder de grond ontvouwt zich op meerdere projectieschermen het verhaal van de groei van Bergen op Zoom als handels- en garnizoenstad tot de belangrijke vestingstad die het was rond 1700. Vestingbouwkundige Menno van Coehoorn, tevens geestelijk vader van de Zuiderwaterlinie, bouwt hier zijn meesterwerk: La Pucelle (De Maagd), een vestingwerk dat maar liefst 5x groter is dan de stad Bergen op Zoom zelf! Klaar voor elke aanval.  Bezoekers maken kennis met onder andere een traptoren, ondergrondse galerijen en kruitkamers. 

Prachtige oude prenten zijn levensgroot te zien, oud kaartmateriaal wordt ontsloten en animaties maken de geschiedenis hedendaags. In combinatie met een soundscape en lichtshow, maar ook door de interactie met de gids, komen de oude vestingmuren tot leven. Deze multimediale presentatie is door de gelaagde opzet geschikt voor alle leeftijden en kennisachtergronden. De gemeente Bergen op Zoom heeft met deze presentatie weer een stap gezet naar het meer beleefbaar maken van de geschiedenis van Bergen op Zoom.

Belangrijk! Vooraf reserveren is verplicht. Mogelijk tot 2 uur voor aanvang. Maximum aantal personen afhankelijk van actuele coronamaatregelen.

aanvangstijden: Elke woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag13:30 - 14.30 uur

15.00 - 16.00 uur

Locatie Verborgen Vesting Vertrekpunt rondleidingen vanaf hal NS Station Stationsstraat BERGEN OP ZOOM
Prijzen
Volwassenen
€ 8,00
Kinderen
€ 4,00 t/m 12 jaar