Zondag 16 juni is de dag die we geprikt hebben voor de presentatie van mijn eerste boek 'De Oversteek'. We is natuurlijk Carla en Marijn, want het hele gebeuren vindt plaats in Café 't Slik in de Steenbergsestraat te Bergen op Zoom. We is ook Jean-Paul Heck en de mannen en vrouw van 666 The Nightmare, want zij komen immers een aantal nummertjes spelen. Ik wilde er graag een feestje van maken en de band sprak direct zijn medewerking uit. Evenzo de mensen van 't Slik die direct zeiden:"Bij ons is plek zat, dus kom maar op voor een leuke middag". Ik ben best wel vereerd met al deze toezeggingen en medewerking. Mijn eigen broer Nico Franken zal wat uit zijn boek 'De Geheimen van Ihm' voorlezen, en ook Jack Stuart heeft toegezegd op deze middag zijn praatje te houden. Wie anders als mijn eigen maatje Marijn van de Branden zal heel de boel aan elkaar 'mauwen', want hij kan dat als geen ander natuurlijk. Ook de presentatie zelf ben ik erg trots op, die wordt door niemand anders dan Albert Hagenaars zelf gedaan. Bij de totstandkoming van het boek heb ik veel aan Albert's Steun gehad. Hij stond altijd klaar om tips te geven of me op mijn onvolkomenheden te wijzen. Marijn en Carla hebben al beloofd dat het een leuk feestje zal worden, en ik heb er hartstikke veel zin in.

Noteer dus in je agenda  Zondag 16 juni vanaf 15:00 uur  !!

Momenteel is het boek helemaal klaar naar tevredenheid. Nu wacht ik op de laatste versie van de cover, en dan kan ik als alles goed is deze week de opdracht geven:"Laat de persen maar rollen". Ik laat om te beginnen 200 exemplaren drukken. Ik hoop dat ik veel mensen weet te bereiken die mijn boek willen kopen, maar vooral lezen. En ik hoop dat het avontuur dat ik beleefd heb met het schrijven voor de lezer net zo'n avontuur wordt om die beleving op het netvlies te krijgen.

Hier de foto die ik gebruikt heb bij de introductie van het boek, want ik draag het tenslotte op aan mijn vader: Martien Franken

Martien Franken, 11 juni 1925 - 26 augustus 2011

Ik wens dit boek op te dragen aan mijn onlangs overleden vader, Martien Franken, met wie ik vaak op pad was en die me de schoonheid van het reizen leerde kennen. Hij was diegene die mijn blik tot voorbij de horizon deed reiken en die mijn geest open stelde voor andere denkwijzen en culturen. Hij moedigde me altijd aan om iedere uitdaging aan te gaan, zolang ik er zelf maar plezier aan had.

 

De totstandkoming van dit eerste boek heb ik zeker als een plezierige ontdekkingsreis gezien. Dankbaar aan mijn vader voor alles wat hij me meegegeven heeft en daarnaast ook dankbaar aan Albert Hagenaars die zijn vertrouwen in me uitsprak, die me stimuleerde om door te gaan en altijd met zijn kritiek klaar stond.