De Ardennen zijn slechts een kleine twee uurtjes verwijderd van ons. Nu de herfst weer nadert is dat misschien wel eens de moeite van een ritje waard.

 

Wie echt wil genieten van heuvels, rotsen, waterpartijen en een prachtige natuur, die hoeft niet ver weg. Met een uurtje of twee zit je al voorbij Luik (ook een mooie stad trouwens!) en wat is er dan mooier om de binnenweggetjes te kiezen. Je rijdt door oude dorpjes en stadjes, ziet de prachtigste kastelen en wordt op haast elke hoek weer verrast door iets wat je niet verwacht had. Vergeet de tijd en je werk, hier kun je heerlijk ontspannen en een leuk gezellig terrasje opzoeken. Of laat je verwennen door vreemde gerechten. De Ardennen is een gebied dat over het kruispunt van landen (België, Duitsland, Luxemburg en Frankrijk) verdeeld ligt. Vandaar ook de vele historische gebeurtenissen die hier plaatsgevonden hebben met als triest hoogtepunt de 2e Wereld Oorlog. Mensen die in geschiedenis geïnteresseerd zijn komen hier dus ook zeker aan hun trekken. 

De Ardennen, iets om in je eentje van te genieten, met het hele gezin of met een stel vrienden naar toe te trekken/ Het zal je beslist niet teleurstellen en ik mag er dan ook graag een ritje naar toe wagen.