Eerste Kerstdag kan niet voorbij gaan zonder ons Ma, lekker bij elkaar zitten, wat eten en drinken. Dus ook dit jaar weer.

 

Dit jaar zaten we in het gezellig huis van Tante Frans en Lies, de vrienden van Pa en Ma die eigenlijk gewoon tot ons gezin behoren.

Sinds vorig jaar gaan we niet meer naar een restaurant maar blijven we gezellig en ongedwongen bij iemand thuis en maakt ieder zelf wat. Wil had een lekkere pompoen-worteltjessoep gemaakt en Jackie een heerlijke Paprika-tomatensoep met parelkoeskoes. Die eerste gang ging er prima in, ik geloof zelfs dat ik Ruud wel drie borden zag opscheppen. 

Het hoofdgerecht was voor mij en Henk. Ik moet zeggen dat Henk morgens vroeg meegeholpen heeft met de boodschappen. Maar uit de keuken is hij angstvallig weggebleven. Dus was het mijn taak om te koken. Nou dat is gelukt. Men neme een hapjespan en legge onderin aardappelschijfjes. De randen van de pan bedek je met spek en op de aardappelschijfjes komt een mix van gehakt, paprika, ui, bosui. Daarboven op komt kleingesneden prei en vervolgens weer een laag aardappelschijfjes. De laatste tien minuten komt daar kaas overheen. Dan had ik een andere pan waar een soortgelijke gehaktstoof in kwam maar dan aangevuld met voorgebakken champignons en tomatenpartjes.  Lies bakte er nog friet bij dus er was werkelijk teveel natuurlijk voor acht man.  Jackie, als vegetariër genoot van een zalm ovengerecht.

Frans en Lies zorgde voor diverse lekkere ijssoorten, dus we kwamen niks tekort.

Verder was de avond gevuld met drank, gezelligheid en veel slap geouwehoer. Alles bij alles een perfecte avond. We weten nu al dat er volgend jaar nog meer mensen van de familie meedoen.