Als schrijver is het zaak dat je actief blijft.

Het schrijven van een boek dat gepubliceerd wordt, is een ding. Maar werken aan je naamsbekendheid is de volgende stap. Om mezelf te verbeteren en om enige bekendheid te vergaren doe ik met regelmaat mee met schrijfwedstrijden. Deze week werd ik weer aangenaam verrast door niet één, maar twee emailberichten met de boodschap dat ik als een van de winnaars in de wedstrijdbundel was beland. Kijk, daar wordt de mens blij van.

Dit was alweer de vijfde keer dat ik met de wedstrijd Poemtata meedeed en in de bundel geraak. Het thema was dit keer “Sneeuwwoordje en de zeven verzen” en zo heet de bundel ook. Mijn bijdrage was:

Verborgen traan

 

De zerk leunt over mijn schaduw

terwijl ik door jouw ogen kijk

als het leven van ons wegvlucht en

ik haast vergeet hoe mooi het was.

 

Stinkende adem kotst zijn gal over

mijn dromen, die me ontsnappen

ontglippen aan uitgestoken handen

tastend in het niets.

 

Gebukt onder de hoon van waterlanders, 

in gezelschap van het mes in mijn hart, 

trek ik me opnieuw in het leven

hopend op een teken van jou.

Vervolgens kreeg ik deze week ook bericht van de organisatie achter de schrijfwedstrijd "Mijn herinnering".  Deze wedstrijd werd georganiseerd door de schrijver Gerard Rozeboom en uitgeverij AquaZZ. Ook hier het bericht dat mijn inzending wordt opgenomen in de bundel.  Op deze manier loopt het al aardig op met leuke mijlpalen.  Dit was mijn bijdrage voor deze wedstrijd:

 

Doorzichtig

 

't gevoel ligt

gevoelig

en teer,

haast breekbaar,

achter glas

om te voorkomen

dat het breekt.

De tijd zal leren of ik in beide wedstrijden "op het podium beland" ;-)

Nog een leuk nieuwtje is het feit dat ik gevraagd ben om als "Verhalenverteller" uit mijn werk voor te lezen op het cultuur evenement Midsummer Nights. Dit vindt plaats op vrijdagavond 21 juni op het Landgoed Mattemburgh. De langste dag van het jaar brengt altijd een mysterieuze avond. Merijn Oerlemans en de uitbaters van de Orangerie brengen een heel mooi programma. Groepsgewijs zal het publiek over het landgoed geleid worden, waarbij ze allerlei culturele acts tegen komen, zoals dans, muziek, en dus ook storytelling. Dat laatste mag ik verzorgen. Denk aan een kampvuur, waarbij ik aan de toehoorders uit mijn werk voordraag. Dit kan een gedicht zijn, een kort verhaal, maar ook paraaf uit een van mijn boeken.

Ik heb er ontzettend veel zin in en jullie gaan er allemaal nog veel meer van horen ;-)