Afgelopen zaterdag werd een motorritje maar voor de helft gedaan, zo sprak mijn gevoel.

Vandaag op maandag noopten plotse verplichtingen mij een vrije dag te nemen. Een verlengd weekdn als het ware dus. Gelukkig waren de verplichtingen vlot gedaan. Ondertussen had ik de site ook weer helemaal bijgewerkt, en het zonnetje lokte me naar buiten op mijn tweewieler.

Ik ging richting Zierikzee, er was een parkeerplaats daar die altijd mijn interesse al trok. Ook enkele Duitse families maakten er een tussenstop. Daarna koerste ik richting Burgh Haamsteede, want het oude expo gebouw op de Neeltje Jans trok mijn interesse. Je kan daar van best dichtbij het complex van de Oosterschelde kering zien. Met de Scout op de voorgrond levert dat altijd leuke plaatjes op. 

Het toertje ging verder naar Oostkapelle om in Domburg omgeleid te worden vanwege een braderie of zo. Het mooie van de dijk richting Westkapelle is dat je tegenwoordig over de dijk zelf kan rijden. Lekker op je gemak langs de zeerand te tuffen is altijd heerlijk. Hoezo gevoel van vrijheid, wind in je kop en heerlijk ontvluchten aan de waan van de dag. Wie gebeten is door het motorvirus weet precies wat ik bedoel.

Als altijd wilde ik Michiel even begroeten. Ik besloot er zelfs een frietje en ee flesje cola te halen bij 't frietkot. Met uitzicht op de monding van de Schelde is het altijd aangenaam vertoeven. Een momentje om de tijd te vergeten werd gedeeld met een brutale meeuw die zich precies 30 centimeter voor mij posteerde. Hij zat te kwijlen toen hij mij zag eten. Dus het laatste frietje was voor hem, hij pakte het zelfs aan uit mijn hand.

Na nog een blik op de Noordzee, stapte ik op mijn inmiddels zo vertrouwde Indian Scout. Het was tijd om huis aan te gaan.